IliaPress

Διέξοδος στην ενημέρωση

Νοέμβριος
24 2017
Μεγ. Γραμ/σειράς
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟ/ΠΟΤΟ Χταπόδι πιλάφι με κρασί

Χταπόδι πιλάφι με κρασί

E-mail Εκτύπωση PDF

 Υλικά:
· 1 κ. χταποδάκια (φρέσκα)
· 1 ποτ. κρ. κρασί
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 2 κρεμμυδάκια χλωρά
· 4 ντομάτες τριμμένες
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 1 π.κρ. σπορέλαιο
· πιπέρι, λίγο αλάτι
· 2 φλ. ρύζι

Εκτέλεση:

Στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε το σπορέλαιο, ανάβουμε τη φωτιά και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα χταποδάκια, καλά πλυμένα. Ανακατεύουμε ελαφρά, σιγοβράζουμε σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 5 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, και τον πελτέ, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. Αλατοππιπερώνουμε το φαγητό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα και το σκεπάζουμε για να βράσει.
Σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το ρύζι, με πολύ λίγο αλάτι. Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα χταποδάκια.
Ανακατεύουμε ελαφρά το πιλάφι με τα χταποδάκια και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Μαρία Δημητρακοπούλου
δημοσιογράφος

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
   
   
 easylogic
   
ktel ktel-video
   





   
   

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

O καιρός

Hot topic

JA CATSLWI COULD NOT FOUND DATA

Σαν Σήμερα

Άμεση επικοινωνία με το IliaPress

iliapress.gr

fotografeio_katheto

Πρωτοσέλιδα

Παρασκευή
24
Νοεμβρίου
Κλήμεντος Ρώμης, Πέτρου Αλεξανδρείας, Ερμογένους, Χρυσογόνου και Φιλουμένου μαρτ.