IliaPress

Διέξοδος στην ενημέρωση

Ιούλιος
18 2018
Μεγ. Γραμ/σειράς
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟ/ΠΟΤΟ Σπιτική μπουγάτσα

Σπιτική μπουγάτσα

E-mail Εκτύπωση PDF

 Υλικά:
· 1/2 κιλό φύλλο σφολιάτας

Για τη γέμιση:
· 1 λίτρο γάλα
· 1 ποτήρι σιμιγδάλι
· 2 βανίλιες
· 400γρ. ζάχαρη
· 2 κ.σ. βούτυρο

Για το πασπάλισμα
· ζάχαρη άχνη
· κανέλλα τριμμένη

Εκτέλεση:
Σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν διαλυθεί το σιμιγδάλι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο μέχρι να πήξει η κρέμα μας, ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και απλώνουμε τα μισά φύλλα. Αδειάζουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα αλείφουμε ένα - ένα με βούτυρο λιωμένο.
Ψήνουμε στους 180- 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.  
Όταν βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλλα.

Μαρία Δημητρακοπούλου
δημοσιογράφος

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
   
   
  easylogic
   
ktel ktel-video
   






 
   

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

O καιρός

Hot topic

JA CATSLWI COULD NOT FOUND DATA

Σαν Σήμερα

Άμεση επικοινωνία με το IliaPress

iliapress.gr

fotografeio_katheto

Πρωτοσέλιδα

Τετάρτη
18
Ιουλίου
Αιμιλιανού, Παύλου, Θέης, Ουαλεντίνης, Υακίνθου μάρτυρος