Η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γεώργιο Δημαρά, σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, τον οποίο και υλοποιεί. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στις προσκλήσεις που έχει εκδώσει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομειακών μονάδων, σχολικών κτιρίων, ενώ ακολουθεί και αντίστοιχη για τα δημόσια κτίρια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καμπάνια «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε πια το πλαστικό» και τις δράσεις που υλοποίησε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, στο πλαίσιο των οποίων διατέθηκαν στους πολίτες οικολογικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων που αντικατέστησαν τις πλαστικές σακούλες, αλλά και την απόφαση του κ. Κατσιφάρα να μην χρησιμοποιούνται πλαστικά είδη μιας χρήσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Δημαράς, συνεχάρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τις οικολογικές πρωτοβουλίες της κι επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η υιοθέτηση ενός οικολογικού, βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Βασίλης Κουμπούρας και ο Ειδικός Συνεργάτης της ΠΔΕ Βαγγέλης Καραχάλιος.

 

 

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

output K8axPI

dimitra2017out

konstantouros_logo

kalomoiris

AIGLI 

Φαρμακεία

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Pirgos Greece Showers, 9 °C
Τρέχουσες συνθήκες
Ανατολή: 7:40 am   |   Δύση ηλίου: 5:16 pm
88%     9.7 km/h     34.033 bar
Πρόβλεψη
Τρι Χαμηλή: 5 °C Υψηλή: 12 °C
Τετ Χαμηλή: 3 °C Υψηλή: 12 °C
Πεμ Χαμηλή: 8 °C Υψηλή: 14 °C
Παρ Χαμηλή: 10 °C Υψηλή: 18 °C
Σαβ Χαμηλή: 10 °C Υψηλή: 17 °C
Κυρ Χαμηλή: 7 °C Υψηλή: 17 °C
Δευ Χαμηλή: 6 °C Υψηλή: 16 °C
Τρι Χαμηλή: 7 °C Υψηλή: 16 °C
Τετ Χαμηλή: 6 °C Υψηλή: 16 °C
Πεμ Χαμηλή: 6 °C Υψηλή: 16 °C

Πρωτοσέλιδα