Σεισμική δόνηση 5, 7 ρίχτερ ταρακούνησε πριν από λίγο τον Πύργο.
Ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους προκάλεσε η ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια

του σεισμού.

Παρά τη βροχή, οι κάτοικοι του Πύργου βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Νεότερα

Σύμφωνα με το Ευρωμεσοαγειακό Ινστιντούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο την Κεφαλλονιά.

Η δόνηση έγινε ασιθητή και στην Αττική!

Νεότερα 16.23

Tο επίκεντρο ήταν λίγο έξω από την πόλη του Ληξουρίου και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα οκτώ χιλιόμετρα.

H πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου ήταν 5,7 ρίχτερ. Ενώ τελικά ο σεισμός υπολογίστηκε, 5,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος δυο χιλιόμετρα και επίκεντρο επτά χιλιόμετρα βόρεια από το Ληξούρι.

Νεότερα από Πυροσβεστική Αργοστολίου 16.27

Πριν από λίγο το IliaPress επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου.
Μας ενημέρωσαν ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν ακόμα εκτίμηση των ζημιών, ενώ λαμβάνουν τηλεφωνήματα για σπασμένες τζαμαρίες.

Νεότερα 16.39

Μεγάλο μέρος του νησιού έχει μείνει χωρίς ρεύμα. Ρωγμές έχουν υποστεί πολλά σπίτια, ενώ προβλήματα παρουσιάζουν οι δρόμοι που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Ti  λένε οι σεισμολόγοι:

"Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη".

Σε λίγο, δηλώσεις στο IliaPress του γεωλόγου κ. Ευθύμιου Λέκκα

Νεότερα 16.56
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ληξουρίου, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε κτίρια, έχουν καταρρεύσει κεραμοσκεπές, έχουν ανοίξει δρόμοι και είναι απροσπέλαστοι, πολλές ρωγμές στα σπίτια και η πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για βοήθεια.
Στο νησί επικρατεί σύγχυση και πανικός, και παρά την κακοκαιρία, ο κόσμος φοβάται να μπει στα σπίτια του.

Nεότερα 17.28

Εκκενώθηκε πριν από λίγο το γηροκομείο Ληξουρίου. Οι φιλοξενούμενοι μεταφερθήκαν σε εκκλησία της περιοχής, καθώς το κτίριο πιθανότατα έχει υποστεί ζημιές.

Νεότερα 17.38
Μέχρι τώρα, πέντε μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στο νησί, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιντούτο. Οι σεισμοί είναι μεγέθους 4,4, 4,2, 3,9, 3,7 και 4,1 ρίχτερ, αντίστοιχα.

Νεότερα 17.43

Ένα σπίτι στην Κουνόπετρα έχει γκρεμιστεί, σύμφωνα με το inkefalonia.

Στο νησί, μεταβαίνει με ελικόπετρο ο Υπ. Εσωτερικών.

Τσελέντης: Ήταν ο κύριος σεισμός

«Εγώ προσωπικά το περίμενα γιατί είχαμε ηλεκτρικά σήματα από το σταθμό του δικτύου ΒΑΝ στον Πύργο το τελευταίο διάστημα τα οποία, μάλιστα, έδειχαν μεγάλο σεισμό, όχι, όμως, πάνω από 6 Ρίχτερ. Άρα θεωρώ ότι το τα 5,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε στο protothema.gr ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, ο οποίος μέχρι χθες ήταν στο νησί καθώς εγκατέστησε τέσσερις νέους σεισμογράφους στην περιοχή.

Δηλώσεις του κ. Λέκκα στο IliaPress μέσα από το ελικόπτερο προς Κεφαλονιά

Το IliaPress επικοινώνησε με τον γεωλόγο, κ. Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος αυτή τη στιγμή πετάει προς Κεφαλονιά και μας μίλησε μέσα από το ελικόπτερο.
Ο κ. Λέκκας είπε πως δεν υπάρχουν θύματα, αλλά υπάρχουν ζημιές στο νησί, οι οποίες, λόγω του σκότους, δεν μπορούν να εκτιμηθούν. Με το πρώτο φως της ημέρας, θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών.

Νεότερο 20.47

Και νέα ισχυρή δόνηση αισθητή και στον Πύργο πριν από λίγα λεπτά.

21.38 Μακριά η νύχτα στην Κεφαλονιά

Επικοινωνήσαμε με κατοίκους της Κεφαλονιάς που μας μετέφεραν την εικόνα αυτή την ώρα στο νησί.
Κάτοικος της περιοχής του νοσοκομείου Αργοστολίου, μας είπε πως πριν από λίγο, μεταφέρθηκαν και πάλι οι ασθενείς στο νοσοκομείο.
Οι περισσότεροι κάτοικοι θα περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητα, καθώς οι μετασεισμοί συνεχίζονται και φοβούνται να μπουν στα λαβωμένα σπίτια τους.

Δευτέρα 11.30
Η Κεφαλονιά μετρά τις πληγές της

Το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να αποκαλύπτει το μέγεθος των καταστροφών στην Κεφαλονιά.
Σπίτια με ζημιές και πεσμένες σκεπές, κατεστραμμένοι δρόμοι, σπασμένες τζαμαρίες. Κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη χθες το βράδυ στο νησί.
Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι και η καταγραφή των ζημιών. Προτεραιότητα έχει δοθεί στα σχολεία και τα δημόσια κτίρια.

Η νύχτα για τους κατοίκους ήταν εφιαλτική. 45 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μέχρι και σήμερα το πρωί και ο χορός των ρίχτερ συνεχίζεται…

 

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissanxmas2017.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα