Η Ορθόδοξη Χριστιανική μας Εκκλησία στις 24 Σεπτεμβρίου γιορτάζει την ανεύρεση της εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Η εικόνα της Παναγίας  βρέθηκε στα Κύθηρα πιθανώς τον 14ο αιώνα. Έχει το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα, γιατί αναφέρεται από την παράδοση ότι τη βρήκε ένας βοσκός σε μια τοποθεσία γεμάτη με μυρτιές.
Στις 24 Σεπτεμβρίου - 40 ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου - εμφανίστηκε η Παναγία στον βοσκό και του είπε να ψάξει για την εικόνα που είχε έρθει σε εκείνο το μέρος πολλά χρόνια πριν.
Ο βοσκός έπεσε στο έδαφος, γεμάτος δέος, προσευχόμενος προς την Θεοτόκο. Μόλις σηκώθηκε και γύρισε, είδε την εικόνα στα κλαδιά μιας μυρτιάς. Κλαίγοντας από χαρά, έφερε την εικόνα σπίτι του και είπε σε όλους τους φίλους και συγγενείς την ιστορία της ανεύρεσης της εικόνας.

Όταν ξύπνησε την επόμενη ημέρα η εικόνα έλειπε και φοβήθηκε μήπως είχε κλαπεί. Με βαριά καρδιά γύρισε με τα πρόβατά του στον τόπο της ανεύρεσης, αλλά εκεί είδε πάλι την εικόνα στα κλαδιά της μυρτιάς που την είχε πρωτοβρεί. Δοξάζοντας τον Θεό, την πήρε πάλι σπίτι του, αλλά τη νύχτα η εικόνα εξαφανίστηκε, όπως και την πρώτη φορά. Όταν η εξαφάνιση και επανεμφάνιση της εικόνας συνέβη και τρίτη φορά, κατάλαβε ότι ήταν θέλημα της Μητέρας του Θεού η εικόνα να παραμείνει εκεί που είχε πρωτοβρεθεί.
Μια μικρή εκκλησία χτίστηκε εκεί που βρέθηκε η εικόνα και ονομάστηκε Μυρτιδιώτισσα

Στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λαμπετίου Πύργου υπάρχει αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και κάθε χρόνο στις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται Αγρυπνία.
Έτσι και φέτος, με τη συμμετοχή χριστιανών από κάθε γωνιά της Ηλειακής γης, τελέσθηκε Μεγάλη Αγρυπνία.

Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος , ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, πλαισιωμένος από τους ιερείς: π. Θεόδωρο Λαμπρόπουλο ιερέα της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Λαμπετίου, π. Διονύσιο Μιχαλόπουλο εφημέριο Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Λαμπετίου, π. Παντελεήμωνα Παπαηλιού εφημέριο Ι. Ναού Αγ. Αθανασίου Μυρτιάς, π. Χαράλαμπο Γαλανόπουλο εφημέριο Αγ. Παντελεήμονος Πύργου, π. Αυγερινό Τσουκαλά εφημέριο Ι. Ναού Πέτρου και Παύλου Χαριάς και π. Παναγιώτη Κλουκίνα εφημέριο Αγ. Δημητρίου Λαντζοϊου.

Τα τροπάρια έψαλλαν θαυμάσια οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες της Ι. Μητροπόλεως Ηλίας κ.κ.: Ηλίας Παπαγεωργίου, Δημήτριος Ζωγόπουλος, Γεώργιος Αγγελόπουλος, Μαρίνος Ηλιόπουλος, Μιχάλης Στεβής, Σπύρος Αργυρόπουλος, Σπύρος Γιαννάτος, Ευθύμιος Τυλιγάδας και Σπύρος Νούσιας.

Η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μακρίνα Μοναχή, όπως πράττει σε όλες τις μεγάλες γιορτές και πανηγύρεις, έτσι και στην Αγρυπνία για την εύρεση της εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, πρόσφερε πεντάρτο και κουραμπιέ σε όλους τους ευλαβείς επισκέπτες.
.

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_micra.png

output K8axPI

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα