10 μέρες τον μήνα χωρίς κάλυψη από γιατρό

Τι αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών
Θύμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και συνολικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας έπεσε και το Μικροβιολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου το οποίο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του, προβλήματα που οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς περικοπές δαπανών και στον τομέα της Υγείας.

Πρόκειται για τμήμα στο οποίο διενεργούνται βιοχημικές, αιματολογικές, μικροβιολογικές εξετάσεις, καλλιέργειες, ενώ είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας για την διενέργεια ανοσολογικών εξετάσεων(καρκινικοί δείκτες, κλπ).
Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η έλλειψη του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού, ιατρικού, και παραϊατρικού (παρασκευαστές), που χρειάζεται για να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 2-3 φορές την εβδομάδα παραμένει χωρίς βραδινή κάλυψη από παρασκευαστές(δεν εφημερεύει), ενώ 10 μέρες το μήνα μένει χωρίς κάλυψη από γιατρό.


Το υπάρχον προσωπικό δουλεύει οριακά - με χρωστούμενα ρεπό και άδειες του 2012, με εντατικοποίηση της δουλειάς του, και καλείται να ανταπεξέλθει σε φόρτο εργασίας που αναλογεί σε διπλάσιο αριθμό παρασκευαστών.  Χαρακτηριστικό είναι ότι συχνά ρόλο παρασκευάστριας εκτελεί η διευθύντρια του τμήματος.
Την ίδια στιγμή καθυστερεί αδικαιολόγητα στο υπουργείο υγείας αίτηση μετάταξης παρασκευάστριας από νοσοκομείο της Αθήνας.
Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας δεν είναι σημερινή. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση. Καθημερινά διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο ότι αυτό που επιδιώκεται είναι ο περιορισμός έως μηδενισμός της κρατικής χρηματοδότησης και η λειτουργία των μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων με έσοδα και κέρδη από την πώληση των υπηρεσιών.
Καταδικάζουμε την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας και καλούμε σε διαρκή αγώνα και προσπάθεια για ανατροπή αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί και στον τομέα της Υγείας και θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή.
Διεκδικούμε:
Την πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου παραϊατρικού προσωπικού(παρασκευαστές) και γιατρών ώστε το μικροβιολογικό τμήμα να λειτουργεί πλήρως και με ασφάλεια όλες τις ημέρες του μήνα.
Να δοθούν άμεσα στους εργαζόμενους τα χρωστούμενα ρεπό, άδειες και τα οφειλόμενά τους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Πύργου

   
 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan-tsioris-qashqai.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα