Υλικά:
· 1 κ. χταποδάκια (φρέσκα)
· 1 ποτ. κρ. κρασί
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 2 κρεμμυδάκια χλωρά
· 4 ντομάτες τριμμένες
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 1 π.κρ. σπορέλαιο
· πιπέρι, λίγο αλάτι
· 2 φλ. ρύζι

Εκτέλεση:

Στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε το σπορέλαιο, ανάβουμε τη φωτιά και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα χταποδάκια, καλά πλυμένα. Ανακατεύουμε ελαφρά, σιγοβράζουμε σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 5 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, και τον πελτέ, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. Αλατοππιπερώνουμε το φαγητό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα και το σκεπάζουμε για να βράσει.
Σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το ρύζι, με πολύ λίγο αλάτι. Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα χταποδάκια.
Ανακατεύουμε ελαφρά το πιλάφι με τα χταποδάκια και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Μαρία Δημητρακοπούλου
δημοσιογράφος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

output K8axPI

konstantouros_logo

kalomoiris

AIGLI 

Φαρμακεία

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Pirgos Greece Ηλιοφάνεια, 33 °C
Τρέχουσες συνθήκες
Ανατολή: 6:53 am   |   Δύση ηλίου: 8:22 pm
30%     22.5 km/h     34.033 bar
Πρόβλεψη
Σαβ Χαμηλή: 18 °C Υψηλή: 34 °C
Κυρ Χαμηλή: 20 °C Υψηλή: 35 °C
Δευ Χαμηλή: 20 °C Υψηλή: 33 °C
Τρι Χαμηλή: 20 °C Υψηλή: 30 °C
Τετ Χαμηλή: 19 °C Υψηλή: 30 °C
Πεμ Χαμηλή: 19 °C Υψηλή: 29 °C
Παρ Χαμηλή: 19 °C Υψηλή: 30 °C
Σαβ Χαμηλή: 19 °C Υψηλή: 29 °C
Κυρ Χαμηλή: 18 °C Υψηλή: 28 °C
Δευ Χαμηλή: 19 °C Υψηλή: 28 °C

Πρωτοσέλιδα