Τι κοινό έχουν ο κόσμος στο μέλλον, ένας οδηγός ταξί στο Λονδίνο, ο Μάκβεθ, ο Αλλαντίν κι άλλοι γνωστοί ήρωες διάσημων βιβλίων; Ήταν όλοι τους πρωταγωνιστές στα πρότζεκτ των μαθητών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Δήμητρας Παν. Δημητρακοπούλου, για την σχολική χρονιά που πέρασε.

Για ακόμα μια χρονιά, παράλληλα με τα μαθήματά τους, οι μαθητές με την βοήθεια και την συμπαράσταση των καθηγητριών τους, διάλεξαν, οργάνωσαν, δούλεψαν και παρουσίασαν εργασίες βασισμένες είτε στα σχολικά είτε σε λογοτεχνικά βιβλία με τη βοήθεια διαδραστικού υλικού. Η επιλογή των θεμάτων ήταν εύκολη υπόθεση για τα παιδιά, αφού εδώ και χρόνια η εισαγωγή της λογοτεχνίας στον κύκλο μαθημάτων του ΚΞΓ στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

Στόχος των καθηγητριών τους ήταν να προβληθεί η ομαδικότητα χωρίς να εξουδετερωθεί η μοναδικότητα. Καμιά ιδέα δεν απορρίφθηκε, όλες οι φωνές ακούστηκαν ισάξια σε όλα τα στάδια της δημιουργίας.

Η δουλειά κατανεμήθηκε ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε επιπέδου. Έτσι τα μικρότερα παιδιά παρουσίασαν έναν ξεκαρδιστικό οδηγό ταξί στο Λονδίνο, έναν ιδανικό κόσμο στο μέλλον και το θαλάσσιο βασίλειο. Τα λίγο μεγαλύτερα καταπιάστηκαν με οικολογικά θέματα και τη δύναμη του διαλόγου.
Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως αποτέλεσμα αυτού του αρμονικού κλίματος ήταν και η χριστουγεννιάτικη παράσταση.

Ιδιαίτερο βάρος και ενδιαφέρον έδειξαν και στον τομέα της λογοτεχνίας, παρουσιάζοντας 13 διαφορετικές ομαδικές εργασίες πάνω σε γνωστά κι αγαπημένα βιβλία.

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

output K8axPI

dimitraopoulou2018

konstantouros_logo

kalomoiris

AIGLI 

Φαρμακεία

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Pirgos Greece Clear (night), 18 °C
Τρέχουσες συνθήκες
Ανατολή: 7:22 am   |   Δύση ηλίου: 7:32 pm
79%     11.3 km/h     34.169 bar
Πρόβλεψη
Παρ Χαμηλή: 16 °C Υψηλή: 28 °C
Σαβ Χαμηλή: 16 °C Υψηλή: 28 °C
Κυρ Χαμηλή: 17 °C Υψηλή: 28 °C
Δευ Χαμηλή: 18 °C Υψηλή: 27 °C
Τρι Χαμηλή: 18 °C Υψηλή: 27 °C
Τετ Χαμηλή: 16 °C Υψηλή: 23 °C
Πεμ Χαμηλή: 13 °C Υψηλή: 21 °C
Παρ Χαμηλή: 13 °C Υψηλή: 21 °C
Σαβ Χαμηλή: 15 °C Υψηλή: 23 °C
Κυρ Χαμηλή: 13 °C Υψηλή: 24 °C

Πρωτοσέλιδα