Ειδικοί Σύμβουλοι στα ΕΛΤΑ με ιδιαίτερα προσόντα (!)

Οσμή σκανδάλου αναδύεται από τη διαχείριση του Ομίλου Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), μιας πτωχευμένης εταιρείας με χρέη που αγγίζουν τα 250 εκ. ευρώ και με προϋπολογισμό για το 2019 που προβλέπει έλλειμμα ύψους 80 εκ. ευρώ αναφέρει

σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ο Βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας.
Την ώρα που έχει ανατεθεί στην PriceWaterHouse η διαμόρφωση σχεδίου εξυγίανσης του ΕΛΤΑ με υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις προσωπικού, ο Διευθύνων Σύμβουλός του, κ. Ηλίας Αθανασίου ζητά από το Υπουργείο Εργασίας – σύμφωνα με καταγγελίες – να παρακαμφθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και να προχωρήσει σε προσλήψεις ειδικών συμβούλων με αρκετά μεγάλες αποδοχές. Η προϋπηρεσία και τα προσόντα όμως των νεοπροσληφθέντων εγείρουν πολλές απορίες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα προσόντα του ενός εκ των συμβούλων είναι το απολυτήριο Λυκείου και η γνωριμία του με τον κ. Αθανασίου, αφού εργαζόταν μαζί του στην INTRALOT. Όσο για το «δεξί του χέρι», η Ειδική Σύμβουλος Εταιρικής Ταυτότητας (βρίσκεται νυχθημερόν παρούσα στις συναντήσεις με συνδικαλιστές και τρίτους, τον συνοδεύει σε διάφορα ταξίδια, συμμετέχει στο Συμβούλιο Διεύθυνσης των ΕΛΤΑ, ασχολείται με τα θέματα επικοινωνίας, αποφασίζει για τη διακόσμηση των καταστημάτων, εισηγήθηκε και αποφασίστηκε και η πρόσληψη μανεκέν για τις προωθητικές ενέργειες της εταιρείας) ως επαγγελματική προϋπηρεσία έχει την κατοχή κέντρου Ρεφλεξολογίας στη Βούλα, κοινώς κέντρο μιας τεχνικής αναζωογόνησης και μασάζ. Μάλλον τα ΕΛΤΑ θεωρούν πως ένα καλό μασάζ θα ανανεώσει την οικονομική τους κατάσταση και θα δώσει άλλον αέρα στον οργανισμό. Για το λόγο ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό να κατατεθούν τα προσόντα των νεοπροσληφθέντων καθώς και οι συνολικές τους αποδοχές.

Αδιαφανείς αναθέσεις μελετών από το ΕΑΠ

Στις αδιαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης και έκδοσης ένδεκα (11) μελετών σχετικών με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
Η συνολική δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 330.000 €. Δηλαδή κάθε πρόγραμμα από τα 11 που επιλέχθηκαν θα χρηματοδοτηθεί για είκοσι τέσσερις μήνες εργασίας με αμοιβή 30.000 € έκαστο (!) τη στιγμή που ανάλογες μελέτες σε άλλα πανεπιστημιακά – ερευνητικά ιδρύματα κοστίζουν πολύ λιγότερα χρήματα. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για ποιους λόγους δαπανήθηκε το εν λόγω ποσό όταν χρονίζουν οικονομικές υποχρεώσεις του ΕΑΠ προς το εκπαιδευτικό προσωπικό του, ποιοι είναι οι ένδεκα (11) ερευνητές – ερευνήτριες που επελέγησαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης και με ποια κριτήρια και για ποιους λόγους ο ίδιος ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π ετέθη επιστημονικός υπεύθυνος της Επιτροπής Αξιολόγησης των ένδεκα (11) προτάσεων δίνοντας την εντύπωση ότι ο ίδιος αποφάσισε τελικά ποιοι θα επιλεγούν να αναλάβουν και εντείνοντας έτσι την αδιαφάνεια και τη μη ύπαρξη ουσιαστικής αξιολόγησης της σχετικής διαδικασίας.

Υγειονομική βόμβα το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Πειραιά

Ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Πειραιά κατέθεσαν ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Κατσαφάδος και ο Βουλευτής Αχαΐας & αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, Ιάσων Φωτήλας.
Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησης, εντός και εκτός κτιρίου επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, καθώς η σύμβαση με το συνεργείο καθαρισμού έχει λήξει ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους, χωρίς καμία μέριμνα, μέχρι σήμερα, από τη Διοίκηση για να μην υπάρξει κενό στην καθαριότητα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, με την έναρξη της νέας χρονιάς, το κτίριο και ειδικά οι χώροι υγιεινής αυτού αποτελούν κυριολεκτικά, υγειονομική βόμβα. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια υπηρεσία, η οποία εξυπηρετεί εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αιτούνται άσυλο, στην καρδιά του Πειραιά, όπου εδρεύουν ναυτιλιακές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και εμπορικά μαγαζιά.
Να σημειωθεί ότι τις απαράδεκτες συνθήκες έξω από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου στον Πειραιά είχε καταγγείλει με επιστολή του ο Κώστας Κατσαφάδος και επτά (7) μήνες πριν, προς τον αρμόδιο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

nissan_tsioris_qashqai.png

output K8axPI

patsios

enkipo

kalomoiris

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα