Ὁ Ἐπίσκοπος Ὠλένης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Σήμερα Κυριακή τοῦ Ἀσώτου, ἀγαπητοί μου ἀναγνῶστες, εὑρισκόμεθα μέσα στήν περίοδο τοῦ Τριωδίου, πού εἶναι ἡ προπαρασκευαστική περίοδος γιά νά εἰσέλθουμε στό πνευμα-τικό στάδιο τῆς Μ. Τεσσαρακοστῆς.

«Η Ολυμπία, δεν αποτελεί μόνο ένα σύμβολο του τόπου μας με παγκόσμια εμβέλεια, το οποίο έχουμε χρέος να αναδείξουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Αλλά και ένα σύμβολο της ελπίδας και της εξωστρέφειας που με δυναμισμό πρέπει να επιστρέψει, συνολικά στη Δυτική Ελλάδα, η οποία είναι η Γη της Φλόγας.

Με τελάληδες να διαλαλούν την είδηση, δρώμενα και παιχνίδια που θα μαγέψουν τα πιτσιρίκια και συναυλία των υπέροχων Passepartout ανοίγει η αυλαία της 1ης Αποκριάς 2020 στον Δήμο Πύργου. Μιας κορυφαίας διοργάνωσης που υπογράφει ο Δήμος με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, τη ΔΗΚΕΠ και την ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ με στόχο να γίνει θεσμός στην πόλη.

 Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ «ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ...».
Αγαπητοί μου φίλοι,νέοι και νέες, περπατώντας στους δρόμους της πόλης μας, βλέπουμε και πάλι αυτές τις ημέρες τις βιτρίνες των καταστημάτων (είδη δώρων, ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία), στολισμένες επίκαιρα για μία ακόμη ξενόφερτη εορτή, αυτή του δυτικόφερτου «αγίου των ερωτευμένων» του εμπορικού Βαλεντίνου... Η οποία είναι δυστυχώς μια καρικατούρα της εμπορικής κατανάλωσης, ένα ακόμη κατασκεύασμα των αδίστακτων εμπόρων της Δύσης, για την παραπλάνηση των αφελών ρομαντικών...

Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Ηλείας έκοψε την ετήσια βασιλόπιτα, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου.

*Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη γιορτή στην πόλη

Εκεί που το κέφι συναντά την παράδοση

 Με Onirama, Apurimac, Passepartout, Χρήστο Παπαδόπουλο και πλήθος πολιτιστικών και χορευτικών συλλόγων να δίνουν το δικό τους στίγμα ένα είναι σίγουρο: η πρώτη Αποκριά στον Πύργο μπαίνει δυναμικά στη ζωή των κατοίκων και έρχεται να ξεσηκώσει, να ψυχαγωγήσει-ακόμη και να διδάξει-αλλά πάνω απ’ όλα να γίνει ένας εορταστικός θεσμός όπου η παράδοση και ο σύγχρονος ρυθμός παντρεύονται και συνυπάρχουν αρμονικά!

Με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών, ο Δήμος Πύργου μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωράει άμεσα στην προμήθεια και τοποθέτηση δοχείων με αντισηπτικά διαλύματα σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Περισσότερα Άρθρα...

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_qashqai.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα