Την Τετάρτη27 Μαρτίου2019 και ώρα 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Χατζηλάμπρου θα παρουσιάσει τους προγραμματικούς στόχους και τους υποψηφίους για το νομό Ηλείας.

- Ενδιαφέρον στην έκθεση της Μόσχας για τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα

Στη διεθνή τουριστική έκθεση MITT στη Μόσχα συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2019. Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Crocus Expo IEC, προσέλκυσε σχεδόν το σύνολο των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, καθώς περιλαμβάνεται στις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως.

 Ὁ Ἐπίσκοπος Ὠλένης Α Θ Α Ν Α Σ Ι Ο Σ
Κυριακή 24 Mαρτίου 2019

Σήμερα Β΄Κυριακή τῶν Νηστειῶν ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία, ἀγα-πητοί μου ἀναγῶστες, προβάλλει ἐνώπιόν μας μία μεγάλη θεολο-γική καί ἐκκλησιαστική προσωπικότητα, τόν Ἅγιον Γρηγόριον τόν Παλαμάν (1296-1359), Ἀρχιεπίσκοπον Θεσσαλονίκης, πού διεξή- γαγε μεγάλους θεολογικούς ἀγῶνες κατά τοῦ ἐκ Καλαβρίας τῆς Κάτω Ἰταλίας Βαρλαάμ, ὁ ὁποῖος δίδασκε ὅτι ὁ ἄνθρωπος δέν μπο-ρεῖ νά ἀποκτήσει τίς ἄκτιστες ἐνέργειες τοῦ Θεοῦ, δηλαδή δέν μπο-ρεῖ νά κατακτήσει τίς οὐράνιες καί θεῖες ἀρετές, ἄρα δέν μπορεῖ νά σωθεῖ καί νά γίνει κατά χάριν θεός.

– Απ. Κατσιφάρας: Είμαστε κοντά στις δημόσιες δομές υγείας

Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο στην Αμαλιάδα, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Φορέων για τη διάσωση του Νοσοκομείου.

1. Την Τρίτη 26-03-2019 και από ώρα 08:00 έως 10:00 στον Πύργο και συγκεκριμένα στο αντλιοστάσιο Δ ΕΔΟΚ, εργοστάσιο ξυλουργίας Λιβανού-Μαντά (περιοχή Λαμπετίου), καθώς και γύρω από περιοχή αντλιοστάσιο Λαμπετίου του Δήμου Πύργου.

Την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα της «Αγοράς Αργύρη», στην Πάτρα παρουσιάζεται το ευρωπαϊκό έργο INVESTMENT που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG, ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020. Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου που θα διασυνδέει δεδομένα δημοσίων μεταφορών και θα παρέχει εξατομικευμένες τουριστικές προτάσεις σε επισκέπτες, αξιοποιώντας τα δημόσια μέσα μεταφορών για τη μετακίνησή τους.

Γράφει ο πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας

«Δεν θα σε αρνηθούμε αγαπημένη μας Ορθοδοξία, δεν θα σε διαψεύσουμε πατροπαράδοτη ευσέβεια. Στο ήθος και την αλήθεια σου γεννηθήκαμε, σ’ αυτὰ ζούμε και μ’ αυτὰ θα αναπαυθούμε. Κι άν χρειαστεί ποτέ, για χάρη σου, αναρίθμητες φορὲς θα θυσιαστούμε!».

 Γράφει ο π. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Σηματοδοτώντας το τέλος των Θρησκευτικών και λατρευτικών εκδηλώσεων, για μία ακόμη χρονιά και σύμφωνα με την πολύχρονη τοπική μας παράδοση, την Κυριακή της Ορθοδοξίας το εσπέρας μεταφέρθηκε με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και την προσήκοντα σεβασμό η Θαυματουργή Εικόνα του Πολιούχου του Πύργου Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στο Ιστορικό του Παρεκκλήσιο και εναποτέθηκε πλέον στον θρόνο της.

Περισσότερα Άρθρα...

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα