Η σημαντική Προσφορά στους Νέους της ΗΛΕΙΑΣ
Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Με δεδομένη την θέση μου ότι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (στην οποιαδήποτε μορφή ή έκφρασή του) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, οφείλω (από καιρό) ένα δημόσιο ΜΠΡΑΒΟ στην Κυρία ΤΙΤΑ ΤΕΡΖΗ.

Είναι γέννημα του Πύργου από δυο ξεχωριστούς Γονείς. Μεγάλωσε στον Πύργο και σπούδασε Μουσική (αριστούχος Διπλωματούχος πιάνου) με πολύχρονη Εκπαιδευτική Δράση σε Σχολεία της Ηλείας (Γυμνάσιο Πελοπίου – Μουσικό Σχολείο Βαρθολομειού). Από το 2015 μέχρι σήμερα είναι Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (Πολιτισμού – Περιβάλλοντος, Υγείας) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.
Την συνάντησα (μετά από χρόνια) στην Αθήνα στην Εκδήλωση Junier Achievement που συμμετείχε το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πύργου υπό την εμπνευσμένη Διεύθυνση της Κυρίας Αγγελικής Πετρόγιαννη. Στην εν λόγω Δράση η Κυρία ΤΙΤΑ ΤΕΡΖΗ συμμετείχε με την δημιουργική της πρόταση για την οργάνωση αυτού του σημαντικού έργου για τους «ειδικούς» μαθητές του Εργαστηρίου.
Στο έντυπο (που της ζήτησα να μου στείλει) σχετικά με τις πολύμορφες Ενέργειες Πολιτισμού του Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων σημειώνει (μεταξύ άλλων): «Οραματιζόμενοι ένα Σχολείο που θα διαπνέεται από τις αξίες του λαμπρού Ελληνικού Πολιτισμού και έχοντας συνείδηση της ευθύνης μας απέναντι στα παιδιά μας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, μέσα από τις Δράσεις μας προσφέρουμε στους Νέους να καλλιεργηθούν Ψυχικά, Πνευματικά και Αισθητικά. Με τα δεδομένα αυτά ελπίζουμε να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους, να αναδείξουν τα χαρίσματά τους, να έρθουν σε επαφή με τις Τέχνες, τα Γράμματα και να γνωρίσουν Προσωπικότητες που σφράγισαν με το «Έργο τους τον Πολιτισμό μας».
Η Κυρία ΤΙΤΑ ΤΕΡΖΗ από το 2003 μέχρι σήμερα σχεδίασε και «εκτέλεσε» μια σειρά Δράσεων, μεταξύ των οποίων:
· Μαθητικοί Διαγωνισμοί Ποίησης και Ζωγραφικής
· Μαθητικοί Διαγωνισμοί για Μουσική, Χορό και Ζωγραφική
· Μαθητικοί Διαγωνισμοί Θεάτρου
· Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φωτογραφίας
· Πρόγραμμα «Οι νέοι της Ηλείας στην Αρχαία Ήλιδα»
· Σεμινάρια Μουσειακής Αγωγής
· Εκδηλώσεις Πολιτισμού και Τιμής προς τους συνταξιοτηθέντες Καθηγητές της Ηλείας
· Συνεργασία με σημαντικούς ανθρώπους, όπως: Νικήτας Τσακίρογλου, Κώστα Καζάκος, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Χρονάς, Σώτη Τριανταφύλλου, Κατερίνα Αγγελάκη, Ρούκ κ.λπ.
Ειλικρινά ξαφνιάστηκα με την πολυεπίπεδη δραστηριότητα της Κυρίας ΤΙΤΑ ΤΕΡΖΗ. Είναι μια πολύμορφη προσωπικότητα με Κύρος και (αδιάκοπη) Έμπνευση και αποτελεί δε, Τιμή για την Εκπαίδευση και την Ηλεία.
ΓΙΩΡΓΗΣ ΤάΚη ΔΟΞΑΣ
Αθήνα, 11/4/2019

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

nissan_tsioris_micra.png

output K8axPI

patsios

enkipo

kalomoiris

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα