Ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα του Πύργιου ερευνητή – κορυφαίου χειρούργου μεταμόσχευσης μαλλιών
Στο 27ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Τον θαυμασμό της Παγκόσμιας Κοινότητας Χειρούργων Μεταμόσχευσης Μαλλιών προκάλεσε η παρουσίαση του πρωτοποριακού διαγνωστικού εργαλείου, FOLLYSIS, που πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο του χώρου, από τον κορυφαίο χειρούργο και ερευνητή Δρ Γεώργιο Ζώντο (www.drzontos.com). Σημειώνεται ότι ο Δρ Γεώργιος Ζώντος έλκει την καταγωγή του από την Ηλεία και πιο συγκεκριμένα από τον Πύργο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η παρουσίαση του FOLLYSIS έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης κατά την διάρκεια του 27ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Μεταμόσχευσης Μαλλιών, που διοργανώθηκε από την μεγαλύτερη επιστημονική εταιρεία του χώρου, την International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS), διακεκριμένο μέλος της οποίας είναι ο Δρ Γεώργιος Ζώντος.
 
Το FOLLYSIS, αποτελεί αποτέλεσμα πολυετούς επιστημονικής έρευνας από την ομάδα του Δρ Γεώργιου Ζώντου, του επιστήμονα που πρωτοπορεί στην υπολογιστικά καθοδηγούμενη μεταμόσχευση μαλλιών. Τονίζεται πως στην έρευνα συμμετείχε και ο Αμερικανός καθηγητής James Harris, επίσης κορυφαίος (και παγκοσμίως καταξιωμένος), χειρούργος μεταμόσχευσης μαλλιών.
 
Ο Δρ Ζώντος στο συνέδριο της Μπανγκόγκ παρουσίασε τα βασικά σημεία της επαναστατικής εφαρμογής, που αλλάζει άρδην τα δεδομένα στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών, καταχειροκρότουμενος από τους συνέδρους – κορυφαίους χειρούργους μαλλιών.
 
Η μοναδικότητα του FOLLYSIS έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να προβλέψει πάρα πολλά στοιχεία πριν από μια επέμβαση -κάτι που μέχρι σήμερα δεν συνέβαινε- προσφέροντας την ευκαιρία παροχής του καλύτερου δυνατού προγραμματισμού σε μια θεραπεία/επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών και της παρακολούθησης των ασθενών. Πρόκειται για ένα διαγνωστικό εργαλείο που καθοδηγεί αποτελεσματικά τον γιατρό τόσο στην διάγνωση όσο και στη θεραπεία της τριχόπτωσης…

Το σύστημα FOLLYSIS χρησιμοποιεί τις πιο μοντέρνες και ακριβείς μεθόδους επεξεργασίας εικόνας και κατάλληλων μαθηματικών μοντέλων του τριχωτού ώστε -με τρόπο αυτοματοποιημένο- ο γιατρός να προβαίνει σε μετρήσεις, που μέχρι τώρα γίνονταν είτε εμπειρικά είτε και καθόλου, είτε με τρόπο χειρωνακτικό και μη ακριβή.
 
Μιλώντας για το FOLLYSIS, σε συνέντευξη του στο Cnn.gr , τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Δρ Γεώργιος Ζώντος τόνιζε πως:
 
«Πρόκειται για ένα σύστημα που αυτοματοποιεί τον υπολογισμό της διαμέτρου των τριχών σε συνδυασμό με την υπάρχουσα πυκνότητα και βελτιώνει θεαματικά την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της διάγνωσης της τριχόπτωσης αλλά και της θεραπείας της, χειρουργικής ή φαρμακευτικής. Η ποσοτικοποιήση παραμέτρων που μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να μετρηθούν αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο του. Αξιοποιώντας τα δεδομένα και με ακρίβεια προτείνει-κατευθύνει τον χειρούργο μεταμόσχευσης μαλλιών να αξιοποιήσει την δότρια ζώνη του ασθενούς και να πετύχει την μεγαλύτερη κάλυψη με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα μαλλιών».
 

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_micra.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα