62 άνθρωποι πνίγηκαν στην Ελλάδα σε μία εβδομάδα

Τον απίστευτο αριθμό των 62 θανάτων φτάνει ο απολογισμός των πνιγμών την τελευταία μόνο εβδομάδα στη χώρα μας! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, και οι 62 θάνατοι σημειώθηκαν στις ελληνικές ακτές από την 1η έως και τις 8 Ιουλίου.

Καθώς οι ελληνικές θάλασσες δεν θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες ώστε να δικαιολογούν τέτοιους αριθμούς, φαίνεται πως η απροσεξία των κολυμβητών, που δεν δίνουν την απαραίτητη σοβαρότητα,

υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και κολυμπούν χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας οδηγούν σε τέτοια σοκαριστικά αποτελέσματα.

Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες μάλιστα, στις ελληνικές ακτές θρηνίσαμε 11 θύματα!
Οι πνιγμοί σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Χαλκιδική και την Ζάκυνθο, μέχρι τις παραλίες της Βούλας και της Κορίνθου. Τελευταίο περιστατικό αυτό στην παραλία της Σκάλας στην Κεφαλονιά, όπου ένας 48χρονος άντρας, ενώ κολυμπούσε και είχε μάλιστα ανοιχτεί, ξαφνικά άρχισε να ζητά βοήθεια, χωρίς να μπορέσουν δυστυχώς να τον προφτάσουν ζωντανό όσοι έτρεξαν από την ακτή.

Τα θύματα βάσει των στατιστικών στοιχείων από το υπουργείο είναι στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί επισκέπτες στη χώρα μας και ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα του καλοκαιριού, οι πνιγμοί ξεπερνούν ακόμα και τη μάστιγα των τροχαίων στη χώρα, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή νέων μοιραίων δυστυχημάτων στις ελληνικές ακτές.

Στην Ηλεία, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Κατακόλου, μόνο ο Δήμος Πηνειού φροντίζει να υπάρχουν ναυαγοσώστες στις ακτές του.
Οι υπόλοιποι Δήμοι, μήπως θα πρέπει να ασχοληθούν επισταμένα με ένα τόσο σοβαρό θέμα, για να μην θρηνήσουμε και φέτος θύματα στη θάλασσα της Ηλείας;
Με πληροφορίες από το nocomments.gr

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_micra.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα