Μιχάλης Παούρης: "Δεν υπάρχουν σήμερα στόματα που θα πουν εύκολα το μπράβο. Γι΄ αυτό πάμε και χαμένοι!"

 Μέσω ενός κοινού φίλου, ήρθαμε σε επαφή με τον Μιχάλη Παούρη.

Μέχρι τότε, τον ξέραμε από τα βίντεο που παρακολουθούσαμε στο YouTube. Εντύπωση μας είχε κάνει η καταπληκτική ταχύτητα των δακτύλων του, όταν εκτελούσε μουσικά κομμάτια στο μπουζούκι. Τον είχαμε θαυμάσει στις συναυλίες που είχε δώσει με τον «μάγο» Al Di Meola σε Ελλάδα και Γαλλία.

Όταν όμως, φέτος το καλοκαίρι, τον γνωρίσαμε από κοντά, εκτιμήσαμε στο πολλαπλάσιο αυτά που ήδη είχαμε

δει. Και όχι μόνο. Διαπιστώσαμε πως αυτό το 25χρονο παλληκάρι έχει γεννηθεί με πολλά χαρίσματα. Ταλέντο, ήθος , εξυπνάδα, πάθος και αγάπη για τη μουσική, δίψα για ζωή, για δημιουργία, ανησυχία, έρευνα...

Με ένα χαμόγελο διαρκώς «καρφωμένο» στο πρόσωπό του, σε αφοπλίζει με την απλότητά του.

Του ζητήσαμε να του κάνουμε συνέντευξη και να τον παρουσιάσουμε και μέσα από το IliaPress, και όχι μόνο δέχτηκε, αλλά το θεώρησε μεγάλη του τιμή!

Με όσο χρόνο είχε στη διάθεσή του, πήγαμε σε αρκετά μέρη, για να βρούμε τοποθεσίες και να κάνουμε την συνέντευξη. Πύργο, Καϊάφα, φράγμα Φλόκα, Αλφειό, Κατάκολο, Ολύμπια.

Ο Μιχάλης Παούρης μία μας μιλούσε και μία έπαιρνε το μπουζούκι και μας άφηνε άφωνους και μαγεμένους με τον τρόπο που έπαιζε!

Όνειρό του να μπάσει το μπουζούκι στη τζαζ! Γι΄ αυτό και το παίξημό του εμπεριέχει και στοιχεία τζαζ. Το έχει δηλώσει, άλλωστε, και ο κορυφαίος κιθαρίστας Al Di Meola: "Το μπουζούκι χωράει άνετα στη τζαζ". 

Έχει και άλλο ένα όνειρο, που είναι και σκοπός της ζωής του: Να γίνει ο συνεχιστής του μεγάλου Μανώλη Χιώτη. Τα φόντα τα έχει, του το ευχόμαστε. 

Έπαιξε πολύ, και μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Πιστεύουμε ακράδαντα – και ο χρόνος σίγουρα θα μας δικαιώσει – πως ο Μιχάλης Παούρης θα γράψει χρυσές σελίδες στο μουσικό χώρο.

Ό,τι μας είπε, ήταν κατάθεση ψυχής. Αν επιχειρήσουμε να απομονώσουμε κάποια κομμάτια από τη συνέντευξη, θα αδικήσουμε τα υπόλοιπα.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να γνωρίσετε το φαινόμενο που λέγεται Μιχάλης Παούρης: Να δείτε και τα 7 βίντεο.

Μιχάλη Παούρη, σε ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανες και τη χαρά που μας έδωσες.

Πάνος Δημητρακόπουλος.

 

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissanxmas2017.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα