Τρεις κοπέλες από την Κίνα που χάθηκαν ενώ έκαναν πεζοπορία στις γαλλικές Άλπεις, κατάφεραν να σωθούν αφού είδαν τη... λύση στην ταλαιπωρία τους, χαραγμένη σε ένα δέντρο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις υπηρεσίες διάσωσης.

Οι τρεις 20χρονες φοιτήτριες διαπίστωσαν ότι είχαν εγκλωβιστεί ανάμεσα σε τεράστιους βράχους που βρίσκονταν σε υψόμετρο 1.380 μέτρων, το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς είχαν απομακρυνθεί από τα μονοπάτια που ακολουθούν συνήθως οι πεζοπόροι στο όρος Σαλέβ, κοντά στη Γενεύη.
Είδαν έναν αριθμό τηλεφώνου χαραγμένο πάνω σε ένα δέντρο και τον κάλεσαν για να ζητήσουν βοήθεια. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρισκόταν ένας 75χρονος κυνηγός, ο οποίος είχε χαράξει το τηλέφωνό του σε διάφορα δέντρα της περιοχής προ δεκαετίας, ώστε να επικοινωνούν μαζί του οι εκδρομείς όταν εντοπίζουν νεκρά ή τραυματισμένα άγρια ζώα στο βουνό.
 Οι κοπέλες δεν μιλούσαν καλά γαλλικά, όμως ο κυνηγός κατάλαβε πως είχαν χαθεί και τηλεφώνησε με τη σειρά του στην πυροσβεστική, όπως αναφέρει το 24Matins.
Μια ομάδα από την Περιπολία Βουνών της Αστυνομίας (PGMH) ξεκίνησε. Το ελικόπτερο δεν μπορούσε να απογειωθεί λόγω της ομίχλης, γεγονός που περιέπλεξε την έρευνα ανεύρεσης των κοριτσιών. Τελικά, η πεζοπόρα ομάδα που είχε επιστρατευτεί, εντόπισε τις φοιτήτριες περίπου στις 10 μ.μ.
Οι τρεις Κινέζες, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις καθώς είχαν μείνει για πολλές ώρες στο κρύο.
Πηγή:news247

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

output K8axPI

dimitra2017out

konstantouros_logo

kalomoiris

AIGLI 

Φαρμακεία

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Pirgos Greece Μερική συννεφιά (ημέρα), 9 °C
Τρέχουσες συνθήκες
Ανατολή: 7:40 am   |   Δύση ηλίου: 5:16 pm
86%     11.3 km/h     34.033 bar
Πρόβλεψη
Τρι Χαμηλή: 5 °C Υψηλή: 12 °C
Τετ Χαμηλή: 3 °C Υψηλή: 12 °C
Πεμ Χαμηλή: 8 °C Υψηλή: 14 °C
Παρ Χαμηλή: 10 °C Υψηλή: 18 °C
Σαβ Χαμηλή: 10 °C Υψηλή: 17 °C
Κυρ Χαμηλή: 7 °C Υψηλή: 17 °C
Δευ Χαμηλή: 6 °C Υψηλή: 16 °C
Τρι Χαμηλή: 7 °C Υψηλή: 16 °C
Τετ Χαμηλή: 6 °C Υψηλή: 16 °C
Πεμ Χαμηλή: 6 °C Υψηλή: 16 °C

Πρωτοσέλιδα