Πόσο καιρό μπορούμε να διατηρήσουμε τα αυγά στο ψυγείο; Πώς θα καταλάβω αν ένα αυγό είναι φρέσκο; Δυο ερωτήματα που σκεφτόμαστε συχνά όταν αγοράζουμε ή όταν πρόκειται να φτιάξουμε αυγά στο σπίτι μας.

Τα φρέσκα αυγά μπορεί να καταναλωθούν μέχρι και εβδομάδες αφού τα αγοράσετε, ανάλογα με το πώς τα αποθηκεύετε. Πολλές φορές μπορεί να διαρκέσουν και πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τις ημερομηνίες λήξης που αναγράφονται στις συσκευασίες τους. Το κλειδί σε κάθε περίπτωση είναι η σωστή αποθήκευση των αυγών.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας της Αμερικής, τα φρέσκα αυγά καλό είναι να μένουν σε θερμοκρασία δωματίου για δυο ώρες το πολύ ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν. Στο ψυγείο το αυγό μπορεί να διατηρηθεί από 3-5 εβδομάδες, ενώ δεν συνίσταται η αποθήκευσή του στην κατάψυξη.
Το ωμό ασπράδι αυγού μπορεί επίσης να διατηρηθεί για δυο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, όπως και ο κρόκος. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθούν από 2-4 ημέρες, ενώ εάν κρατήσετε τον κρόκο ή το ασπράδι ενός αυγού στην κατάψυξη, μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και μέσα σε ένα χρόνο.
ΠΗΓΗ: PERIERGA

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_note.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα