Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους κι όλοι οι καλοί "μαθητές" γυρνάνε στα "θρανία" τους, με άλλα λόγια στην κηπουρική τους. Ας οργανωθούμε λοιπόν για Σεπτέμβρη!

Τώρα είναι μια πολύ καλή στιγμή να φυτέψουμε λάχανο, μπρόκολο και κουνουπίδι. Όταν μπει για τα καλά ο Σεπτέμβρης, συνεχίζουμε με μαρούλι, σπανάκι, καρότο, κρεμμυδάκι φρέσκο, πατάτα και παντζάρια.
Μη διστάσετε όλα αυτά τα λαχανικά να τα φυτέψετε και σε γλάστρες για το μπαλκόνι σας. Στην κηπουρική, έχουμε ξαναπεί, δεν μετράει τόσο ο τόπος όσο ο τρόπος. Τα λαχανικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για μπαλκόνια. Όχι μόνο προσφέρουν ομορφιά, αλλά ανταμείβεστε και με το αποτέλεσμα.

Μετά τα λαχανικά, είναι η σειρά των καλλωπιστικών φυτών μας. Από τώρα αρχίζουμε το ελαφρύ κλάδεμα. Αυτό σημαίνει πως το μόνο που κάνουμε είναι να απομακρύνουμε όσα έχει "απομακρύνει" το ίδιο το φυτό, δηλαδή ξερά φύλλα και λουλούδια. Ποτίζουμε συχνά και πολύ χωρίς όμως να λιπαίνουμε. Όσο δροσίζει ο καιρός, μπορούμε να προχωρήσουμε και εμείς σε περισσότερο κλάδεμα. Κόβουμε ξερά κλαδιά ή βλαστούς που δεν είναι υγιείς. Λίπασμα καλό είναι να αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε όταν η ζέστη είναι παρελθόν. Αλλιώς θα προκαλέσουμε εγκαύματα σε λουλούδια και φύλλα.

Όταν υποχωρήσει η ζέστη, είναι μια καλή στιγμή να κάνουμε και τις μεταφυτεύσεις μας σε μεγαλύτερες γλάστρες και να αρχίσουμε και τη φύτευση των βολβών. Για να καμαρώσουμε αρχές άνοιξης ζουμπούλια, φρέζιες, τουλίπες, αμαρυλλίδες και μανουσάκια , φυτεύουμε τώρα τους βολβούς και τους ποτίζουμε κάθε πέντε μέρες. Το πότισμα θα αλλάξει καθώς θα προχωράει και το φθινόπωρο.
Όσοι έχετε φυτέψει αρωματικά φυτά, θα ξέρετε πως τώρα είναι η εποχή τους να ανθίσουν. Με αυτά, περιμένουμε να περάσει η ανθοφορία, περίπου στις αρχές του μήνα, και μετά κλαδεύουμε για να μπορέσουν να ανθίσουν και δεύτερη φορά. Όσοι δεν έχετε ήδη φυτέψει αρωματικά, το κλίμα του Σεπτεμβρίου ευνοεί τη ρίγανη, το φασκόμηλο, τον δυόσμο, τη μέντα, τη μαντζουράνα, το δεντρολίβανο και το λεμονοθύμαρο. Και με τα αρωματικά φυτά μας ισχύσει ο χρυσός κανόνας. Ο τρόπος μετράει και όχι ο τόπος. Σε μια μεριά του μπαλκονιού σας μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό φυτώριο και να έχετε αρωματικά και βότανα για πολύ πολύ καιρό.
Καλή επιτυχία και καλό φθινόπωρο!

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_micra.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα