Παναγία Θεοτόκος,

Η Πλατυτέρα των ουρανών.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στην απέραντη μεγαλοσύνη Σου. Τιμούμε την Αγία Κοίμησή Σου και παρακαλούμε για την ευσπλαχνία Σου.

15 Αυγούστου, λαμπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης. Στις εκκλησίες μας, με ευλάβεια και τιμή στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα ψάλουμε: «Εν τη γεννήσει την παρθενία εφύλαξας, εν τη κοιμήσει

τον κόσμο ου κατέλειπες Θεοτόκε».

Κοιμήθηκε η Παναγία και η Ιερή παράδοση της πίστης αναφέρει: « Ο Υιός της, ο Ιησούς Χριστός, τρεις ημέρες ενωρίτερα της εφανέρωσε μέσω αγγέλου την μετάστασή της. Η αντίδραση της Θεοτόκου αντιθέτως με την συνήθη στάση των ανθρώπων ήταν, αφ'ενός μεν χαρά μεγάλη («εχάρη χαράν μεγάλη» κατά τον Συναξαριστή του Αγίου Νικοδήμου), αφ'ετέρου δε κατάλληλη προετοιμασία: ανέβηκε στο όρος των Ελαιών για προσευχή, τακτοποίησε την οικίας της, άναψε φώτα πολλά, ετοίμασε όλα τα απαραίτητα για την ταφή της, κάλεσε τους συγγενείς και φίλους τις, ανέβηκε στο νεκροκρέβατο, πήρε την αρμόζουσα στάση, και παρουσία των Αποστόλων και άλλων Αγίων που είχαν συναχθεί εκεί με θαυματουργικό τρόπο από τα πέρατα της οικουμένης, παρέδωσε το πνεύμα της, για να ταφεί «Γεθσημανή τω χωρίω». (από το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Πετράκου, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας «Ηλειακό Εορτολόγιο»).

Η μητέρα της ζωής, η Άχραντος Παρθένος μετέστη προς τον ουρανό, δίπλα τον Υιόν Της, και με τις πρεσβείες Της λυτρώνει τις ψυχές μας.

Είναι η ελπίδα και η παρηγοριά για όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα για τις μητέρες της γης.

Τόση είναι η πίστη και η ευλάβειά μας που, μόνο, στον Νομό Ηλείας, 23 μοναστήρια είναι αφιερωμένα στη Χάρη Της. Στον Ελαιώνα, στη Μαραθιά, στο Σώστι, στην Απιδούλα, στη Βουλιαγμένη, στην Καρυά, στις Ξενιές, στο Βαρθολομιό, στη Γαστούνη, στο Κάστρο, στην Κάτω Παναγιά, στο Ψάρι, στην Ηράκλεια, στο Στρέφι, στην Αρχαία Ολυμπία, στο Μάγειρα, στο Κούμανι, στην Πεύκη, στην Πέρσαινα, στη Φολόη, στο Πορετσό, στην Κρεμαστή και στη Σκαφιδιά.

Μαρία Δημητρακοπούλου

δημοσιογράφος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_qashqai.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα