Υποψήφιος Μητροπολίτης και ο Ηλείος Πρωτοσύγκελος, Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος


Την Πέμπτη 21  Φεβρουαρίου συγκαλείται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Μεταξύ των τριών υποψηφίων για την πλήρωση της κενής θέσης, είναι και ο Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Μαρωνείας, κ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος.
Ηλείος στην καταγωγή και πνευματικό τέκνο του επίσης συμπατριώτη μας Σεβ. Θεσ/κης Άνθιμου, ο οποίος τον έχει χειροτονήσει σε Διάκο και σε Πρεσβύτερο.

Ο Αρχ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος χαρακτηρίζεται ως άνθρωπος χαμηλών τόνων, φιλικός, ταπεινός και συνεργάσιμος. Τα χρόνια διακονίας του στον Έβρο και Ροδόπη, ως Ιεροκύρηκας, τον έχουν κάνει γνώστη των ιδιαίτερων προβλημάτων της περιοχής και όπως τονίζουν αυτοί που τον γνωρίζουν καλά, οι κάτοικοι της ακριτικής αυτής περιοχής θα βρουν στο πρόσωπό του έναν άριστο πνευματικό ποιμένα και στοργικό πατέρα.
Επώνυμες προσωπικότητες του νομού, καθημερινά αρθρογραφούν στον τοπικό τύπο, επαινώντας και εγκωμιάζοντας τον Αρχιμανδρίτη Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο.
Γεώργιος Πετρίδης, Δήμαρχος Κομοτηνής:
« Ως τοπική κοινωνία, έχουμε την άποψη πως ο πατέρας Κωνστάντιος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει και κριθεί με την παρουσία και το έργο του και έχει αξιολογηθεί με θετικό πρόσημο από όλους και όλοι οι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες στηρίζουν την εκλογή του.»
Παύλος Δαμιανίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης:
«Ο π. Κωνστάντιος είναι ένας άνθρωπος δοκιμασμένος στην περιοχή μας και κατάλληλος για τη θέση του Μητροπολίτη.»
Από σχόλιο στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης»:
«Ο δικός μας άνθρωπος, ο Πρωτοσύγκελος Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος, ο επί επταετία αγαπημένος ιερωμένος του ποιμνίου της Ροδόπης, που με την πραότητα του και την καλοσύνη του κατάφερε να διατηρήσει ακέραιο το ορθόδοξο συναίσθημα στην περιοχή μας.»
Σοφία Μενεσερίδου πρόεδρος Δ.Σ. Κομοτηνής:
«Τώρα που πλησιάζει η ώρα της επιλογής του νέου Μητροπολίτη μας υπό την σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύσσωμος ο λαός μας αγωνιά και προσευχόμενος ευελπιστεί ότι ο π. Κωνστάντιος θα αναδειχτεί ως ο νέος πνευματικός πατέρας, Επίσκοπος και Μητροπολίτης της περιοχής.»
Μεταξύ των Ιεραρχών που στηρίζουν την εκλογή του αρχιμανδρίτη Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου, εκτός του πνευματικού του πατέρα κ. Άνθιμου, είναι και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, Ηλείας κ. Γερμανός, Καρπενησίου κ. Νικόλαος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Λήμνου κ. Ιερόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Χίου κ. Μάρκος και άλλοι.
Ο Αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος, που όλοι καταμαρτυρούν πως είναι γνώστης της πραγματικότητας της Θράκης και διαθέτει διοικητικά, ιερατικά και πνευματικά προσόντα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει τη στήριξη του Υπ. Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και χιλιάδων επωνύμων και ανωνύμων χριστιανών της Κομοτηνής οι οποίοι ευελπιστούν και προσεύχονται να είναι η τελική επιλογή ως νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_note.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα