Πατήστε εδώ για το βίντεο

BALMH_FVTIA_AΔεν δίστασε ούτε στιγμή. Όταν είδε το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες και τα εννιά ανήλικα παιδιά της να κινδυνεύουν, βρήκε τη δύναμη και παρά την προχωρημένη εγκυμοσύνη της ανέβηκε στο παράθυρο και με το λάστιχο της

αυλής έσβησε τη φωτιά.
Η 29χρονη Μαίρη Διαμαντοπούλου βρισκόταν το απόγευμα της Τετάρτης στην κουζίνα του σπιτιού της, στο χωριό Βάλμη, με τα 9 παιδιά της και τον ανιψιό της. Σε ένα υπνοδωμάτιο, κοιμόταν στην κούνια του το μωρό της οικογένειας. Ενώ, σε άλλο δωμάτιο βρισκόταν η γιαγιά της κοπέλας. Ο ανιψιός ξαφνικά αντιλήφθηκε πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το υπνοδωμάτιο της 29χρονης και του άντρα της. Ακολούθησαν στιγμές πανικού. Η κ. Μαίρη, έγκυος στον 6ο μήνα, σκέφτηκε αμέσως τα παιδιά της. Σε δευτερόλεπτα, βγήκε στην αυλή, πήρε το λάστιχο, σκαρφάλωσε στο παράθυρο, μπήκε μέσα και άρχισε να σβήνει τη φωτιά.
Οι συγχωριανοί της έτρεξαν να βοηθήσουν. Κάποιοι με λάστιχα και κουβάδες βοηθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ η ανιψιά της έτρεξε να βγάλει τα παιδάκια έξω από το σπίτι. Ο καπνός είχε ήδη αρχίσει να πνίγει το μωρό που κοιμόταν στην κούνια. Η 15χρονη κοπέλα με γρήγορες κινήσεις το άρπαξε και το έβγαλε έξω σώο. Ο πατέρας της οικογένειας, κ. Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, δεν βρισκόταν στο σπίτι. Όταν ειδοποιήθηκε και έφτασε δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Όπως διαπιστώθηκε, η φωτιά προκλήθηκε από την τηλεόραση, που βρίσκονταν στο δωμάτιο, πιθανόν από βραχυκύκλωμα.BALMH_FVTIA_B
Η πυρκαγιά προκάλεσε τεράστια ζημιά στο σπίτι. Ρούχα και έπιπλα έγιναν στάχτη. Τοίχοι μαυρισμένοι. Μόνο τα εικονίσματα έμειναν ανέγγιχτα από τη φωτιά. Το ζευγάρι το μόνο που ζητάει είναι ένα λυόμενο για να κοιμούνται τα παιδιά, ηλικίας 12 έως 1 έτους. Λυόμενο που θα έπρεπε να τους έχει δοθεί όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε από το μεγάλο σεισμό του 2008.
Ο ιερέας του χωριού κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, ενημέρωσε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας για τη δοκιμασία που περνάει η οικογένεια και αυτός έδωσε εντολή στο ίδρυμα «Νέα Βασιλειάς»  και τους έδωσε διάφορα τρόφιμα και ρουχισμό και 1.000 ευρώ από το ταμείο της Μητρόπολης, σαν πρώτη ενέργεια, την περασμένη Παρασκευή.
Ο Διευθυντής του Ιδρύματος συνεννοήθηκε με τον ιερέα να ερευνήσει ειδικότερα τι έχει ανάγκη η οικογένεια και αύριο Δευτέρα, θα πάει ο ιερέας στο Ίδρυμα για να φορτώσουν κρεβάτια και στρώματα στο φορτηγάκι του ιδρύματος και να τα παραδώσουν στην οικογένεια.

 

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_note.png

output K8axPI

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα