« Καταρρέει το σύστημα Υγείας στον Νομό. Κινδυνεύει η ζωή των ασθενών» λέει ο πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου

Χωρίς Καρδιολογική Κλινική και Μονάδα Εμφραγμάτων από σήμερα Τετάρτη το νοσοκομείο Πύργου. Αιτία είναι η

έλλειψη γιατρών και κονδυλίων. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου Πύργου, Δημήτρης Κιντής, τόνισε πως έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση που καθιστά το νοσοκομείο επικίνδυνο για τους ασθενείς, αλλά και για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Η καρδιολογική Κλινική και η Μονάδα εμφραγμάτων είναι μόνο η αρχή, αφού λόγω των ελλείψεων, θα ακολουθήσουν και άλλες κλινικές και τμήματα.

Ο κ. Κιντής μίλησε για γενική αδιαφορία από την Πολιτεία και τους υπόλοιπους φορείς.

Είπε μάλιστα πως οι γιατροί δεν προτίθενται να κάνουν απλήρωτες εφημερίες, αφού δεν έχουν πληρωθεί από τον Φεβρουάριο.

Μετέφερε, τέλος, την πρόταση των γιατρών, η οποία είναι η λειτουργία στον Νομό ενός Εφημεριακού Κέντρου, όπου θα εφημερεύουν καθημερινά όλες οι ειδικότητες.

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας: Να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Πύργου

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την κατάσταση πού έχει δημιουργηθεί στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου. Το αίτημα που απευθύνεται στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής :

Κύριε Πρόεδρε,

σας γνωρίζουμε ότι στις 6 Ιουλίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου και είχε επαφές με τη διοίκηση και το προσωπικό. Δυστυχώς η ενημέρωση επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους, που ήδη είχαν γίνει γνωστοί στην κοινωνία της πόλης μας και του νομού. Η κατάσταση στο νοσοκομείο χαρακτηρίζεται και επισήμως πλέον τραγική. Το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα στο νομό αδυνατεί να λειτουργήσει τόσο στο σύνολο, όσο και σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς, όπως είναι η καρδιολογική κλινική με τη ΜΕΘ και η μονάδα τεχνητού νεφρού. Τόσο η έλλειψη προσωπικού, όσο και η ανεπαρκής χρηματοδότηση οδηγούν το ίδρυμα να κατεβάσει ρολά στις 15 Ιουλίου, όπως αρμοδίως δηλώθηκε στην αντιπροσωπεία μας.

Κατόπιν τούτου και χωρίς να παραγνωρίζουμε το γενικό πλαίσιο χάους μέσα στο οποίο βυθίζεται η χώρα από τις αδιέξοδες πολιτικές σε όλους τους τομείς και επειδή πέρα από την αντίθεση και τον αγώνα ενάντια σ' αυτές τις κεντρικές πολιτικές είμαστε υποχρεωμένοι να δρούμε και τοπικά, θεωρούμε ως απαρχή μιας σειράς συνεχόμενων και κλιμακούμενων αγώνων την ΑΜΕΣΗ σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία φορέων και συλλόγων του τόπου, για την αντιμετώπιση του ζωτικού αυτού προβλήματος και των προγραμματισμό των δράσεων.

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Νομού Ηλείας

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan-tsioris-qashqai.png

output K8axPI

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα