Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ερωτηθείς υπό δημοσιογράφου σχετικά με όσα αναφέρει ο κ. Κων/νος Λούρμπας, πρώην Δήμαρχος Γαστούνης, εις άρθρον του με τον τίτλο: «Νέα δεδομένα για το Τοπωνύμιο «ΓΑΣΤΟΥΝΗ», στην Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ Πύργου της 12-11-2012, σχετικά με την επικράτηση του χριστιανισμού στην Ήλιδα και την καταστροφή των αρχαιοελληνικών μνημείων της Περιοχής της , δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Κων/νος Λούρμπας είναι Καθηγητής των Μαθηματικών και όχι ιστορικός. Με την ιστορία της Γαστούνης ασχολείται ερασιτεχνικά. Επομένως δι ειδικά ιστορικά θέματα βαρύτητα έχει η γνώμη των ειδικών ιστορικών.
Έτσι δια το

πότε ο χριστιανισμός επεκράτησε στην Ήλιδα και ποιά είναι η προσφορά του στην περιοχή, δια την επιστήμη της ιστορίας ισχύει προς το παρόν η γνώμη του Ειδικού ιστορικού Μελετητού Τάσσου Γριτσόπουλου δ.φ. στο δίτομο βιβλίο του ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ, Τόμος Α , με σελίδες 628 και Τόμος Β με σελίδες 320, ΑΘΗΝΑΙ 1998-1999, που εξεδόθη μάλιστα με την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Γαστούνης.
Ειδικότερα θα σημειώσω μόνον το εις τον Α Τόμον του ως άνω βιβλίου και στην σελίδα 166 αναφερόμενο περί « υπάρξεως Επισκοπής Ήλιδος με Επίσκοπο Διονύσιο το 347», ο οποίος έλαβε μέρος και υπογράφεται στα Πρακτικά της εν Σαρδική Συνόδου του έτους αυτού ».

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan-tsioris-qashqai.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα