Το ταγέρ, που δεν ήταν αυθεντικό Chanel, διατηρείται σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας.

Το ροζ ταγέρ που φορούσε στις 22 Νοεμβρίου 1963 η Τζάκι Κένεντι (μετέπειτα Ωνάση) αποτελεί μέχρι σήμερα μια διαρκή υπενθύμιση της δολοφονίας του αμερικανού προέδρου, Τζον Κένεντι στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Το ταγέρ της Τζάκι, που καθόταν δίπλα στον σύζυγό της στο ανοιχτό αυτοκίνητο που κινείτο με χαμηλή ταχύτητα μέσα στην πόλη, βάφτηκε με αίμα. Η εικόνα της πρώτης κυρίας να φοράει το ματωμένο ταγέρ αργότερα στο νοσοκομείο αλλά ακόμη και κατά την ορκωμοσία του νέου προέδρου, Λίντον Τζόνσον, ώρες μετά μέσα στο Air Force One, είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές.
Όπως και η απάντηση της Τζάκι όταν επίμονα της ζητούσαν να αλλάξει ρούχα: «Ασ′ τους δουν τι έκαναν».
Το ματωμένο, ροζ ταγέρ όμως, που αποτελεί φυσικά και πειστήριο του εγκλήματος δεν το έχει δει κανείς από τότε και ούτε πρόκειται να το δει έως το 2103. Ενώ υπάρχει και μια πιθανότατα να μην το δούμε ποτέ.
Η Υπηρεσία των Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ επιβεβαίωσε στο περιοδικό People πως το ταγέρ της τότε πρώτης κυρίας κρατείται μακριά από το κοινό σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κουτί σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας στις εγκαταστάσεις της στο Μέριλαντ.
 Το ταγέρ δεν θα είναι διαθέσιμο για το κοινό έως το 2103 οπότε σύμφωνα με την υπηρεσία η οικογένεια Κένεντι θα επανεξετάσει την απόφαση που είχε λάβει μετά τη δολοφονία να μην έχει το ευρύ κοινό πρόσβαση σε αυτό.
Η κόρη του προεδρικού ζεύγους, Κάρολαιν 61 ετών σήμερα, δώρισε το ροζ ταγέρ - που μερικές φορές περιγράφεται ως «ροζ καρπουζί» ή «ροζ του βατόμουρου» - στην υπηρεσία Εθνικών Αρχείων το 2003 αλλά ζήτησε να μην εκτεθεί δημόσια θέλοντας αφενός να προφυλάξει την μνήμη των γονέων της και αφετέρου να μην προκαλέσει ακόμη περισσότερο «πόνο στην οικογένεια», όπως αναφέρεται στο σχετικό συμφωνητικό παραχώρησης.
Λέγεται ότι αυτό το ροζ ταγέρ ήταν ένα από τα αγαπημένα του προέδρου Κένεντι στην ντουλάπα της συζύγου του ενώ αν και πολλοί έχουν πει και γράψει πως πρόκειται για ταγέρ του οίκου Chanel η αλήθεια είναι πως ήταν μια εξαιρετική απομίμηση αγορασμένη από κατάστημα της Chez Ninon στη Νέα Υόρκη και το ρούχο είχα λάβει σχετική έγκριση από οίκο μόδας, όπως αναφέρεται στη βιογραφία της Coco Chanel από την Τζαστιν Πικαρντι.
To πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί στην φθινοπωρινή/χειμερινή κολεξιόν του οίκου το 1961.
πηγή: news247

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_micra.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα