Προβληματική η σχέση των πολιτών των ΗΠΑ με τη γεωγραφία, καθώς έρευνα μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί, δείχνει ότι λιγότεροι από τρεις στους δέκα γνωρίζουν πού ακριβώς είναι το Ιράν.

Το Ιράν το τελευταίο διάστημα έχει μπει στη ζωή των πολιτών των ΗΠΑ, καθώς η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, του πανίσχυρου στρατηγού της χώρας της Μ. Ανατολής, μετά από διαταγή του Ντόναλντ Τραμπ, αύξησε κατακόρυφα την ένταση μεταξύ των δύο κρατών. Φαίνεται όμως ότι οι περισσότεροι απλά γνωρίζουν ότι υπάρχει χώρα κάπου στον πλανήτη με το όνομα Ιράν, χωρίς να ξέρουν κάτι πιο συγκεκριμένο.
Αυτό μαρτυρά πρόσφατη έρευνα του Morning Consult/Politico, καθώς, σύμφωνα με αυτήν λιγότεροι από 3 στους 10 Αμερικανούς που συμμετείχαν δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν στον χάρτη την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, όπως είναι το πλήρες όνομά της. Στα καλά νέα, το 28% των συμμετεχόντων επεσήμανε με ακρίβεια την τοποθεσία ενώ ένα 23% απέδειξε ότι μπορούσε να εντοπίσει τη χώρα σε έναν μεγαλύτερο παγκόσμιο χάρτη που τους παρουσιάστηκε. Υπάρχει και ένα 8% το οποίο σκέφτηκε ότι το Ιράν ήταν το Ιράκ.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες ήταν πιο πιθανό από τις γυναίκες να αναγνωρίσουν το Ιράν και στους δύο χάρτες. Επίσης, ψηφοφόροι με υψηλότερο εισόδημα και ανώτερη εκπαίδευση ήταν επίσης πιθανότερο να αναγνωρίσουν τη θέση της ισλαμικής χώρας, ενώ πολιτικό κόμμα προτίμησης και ηλικία δεν είχαν και τόση επιρροή.
Όσο για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, το 49% δήλωσε πως έχει ακούσει "πολλά" σχετικά, το 47% έκλινε περισσότερο στην επιλογή να στηρίξει τη δολοφονική επίθεση σε αντίθεση με το 40% που είχε άλλη γνώμη.
Nα σημειωθεί ότι παρόμοια έρευνα είχε γίνει και για τη Βόρεια Κορέα το 2017, με το 36% των συμμετεχόντων να βρίσκει τότε πού ακριβώς βρίσκεται.
ΠΗΓΗ:NEWS247

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_micra.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα