Υλικά:

· Μία κότα κομμένη σε μερίδες
· 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
· 2 σκ. σκόρδο
· 1/2 ποτ. λάδι
· αλάτι, πιπέρι
· χυμό από 3 λεμόνια
· 2 αυγά

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ανάβουμε τη φωτιά, αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου μελώσουν. Με προσοχή βάζουμε τα κομμάτι της κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το φαγητό με νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα. αν χρειάζεται προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο νεράκι ζεστό.
Όταν τελειώσουμε το μαγείρεμα, το φαγητό πρέπει να μείνει με αρκετή σάλτσα.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Σε μια γυάλα, χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών, λίγη από τη σαλτσούλα της κατσαρόλας και αυγοκόβουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, κουνάμε την κατσαρόλα πολύ καλά, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

Μαρία Δημητρακοπούλου
δημοσιογράφος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

nissan_tsioris_note.png

output K8axPI

patsios

enkipo

kalomoiris

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα