Υλικά:
· 1/2 κιλό φύλλο σφολιάτας

Για τη γέμιση:
· 1 λίτρο γάλα
· 1 ποτήρι σιμιγδάλι
· 2 βανίλιες
· 400γρ. ζάχαρη
· 2 κ.σ. βούτυρο

Για το πασπάλισμα
· ζάχαρη άχνη
· κανέλλα τριμμένη

Εκτέλεση:
Σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν διαλυθεί το σιμιγδάλι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο μέχρι να πήξει η κρέμα μας, ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και απλώνουμε τα μισά φύλλα. Αδειάζουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα αλείφουμε ένα - ένα με βούτυρο λιωμένο.
Ψήνουμε στους 180- 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.  
Όταν βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλλα.

Μαρία Δημητρακοπούλου
δημοσιογράφος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα