σταφιδόψωμο του Σαββατοκύριακου

Υλικά:

· 1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
· 1 κ.γλ. κανέλλα σκόνη
· 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
· 1/2 φλ. ζάχαρη
· 1 1/2 φλ. (περίπου) νερό χλιαρό
· 1 φλ. σταφίδες
· λίγο λαδάκι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και την κανέλλα και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μαγιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε, τη ζάχαρη, τον χυμό και λίγο -λίγο, ανακατεύοντας, το νερό. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε.
Όταν η ζύμη μας είναι ομοιογενής και ξεκολλάει από τα χέρια μας, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος, για 1 ώρα, να φουσκώσει.
Σε ένα λαδωμένο ταψί, απλώνουμε το ψωμάκι μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το κόβουμε αμέσως και το σερβίρουμε αχνιστό. Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με ένα σφηνάκι ποτάκι Amaretto.

Μαρία Δημητρακοπούλου
δημοσιογράφος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα