Ντοματίνια με τυράκια, Χοιρινό στο αλουμινόχαρτο και Γιαουρτίνη της μητέρας μου

Ντοματίνια με τυράκια
Υλικά:
· 8 ντοματίνια
· 1 κεσεδάκι κατίκι Δομοκού
· 1 κομματάκι μοτσαρέλα
· λίγο ανθότυρο
· λίγο δυόσμο
· λίγο λαδάκι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το πάνω μέρος από τα ντοματίνια και αδειάζουμε τον καρπό.
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τον καρπό από τα ντοματίνια, το κατίκι, τη μοτσαρέλα και το ανθότυρο.
Γεμίζουμε τα ντοματίνια, ραντίζουμε με το λαδάκι και ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο.

Τρυφερό χοιρινό στο αλουμινόχαρτο
Υλικά:
· 2 κ. χοιρινό (ψαχνό)
· 6 σκ. σκόρδο
· 300 γρ. τυρί φέτα
· 200 γρ. τυρί σκληρό
· 2 ντομάτες
· λίγη ρίγανη
· 1/2 π. κρ. λάδι
· 2 πιπεριές (κόκκινη και κίτρινη)
· αλάτι
· πιπέρι σε κόκκους
· λίγη κάπαρη
· χυμό 1 λεμονιού
· 1 κ. πατάτες μικρές στρογγυλές

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με το μισό λάδι και το αφήνουμε σε μία λεκανίτσα στο ψυγείο, για μία ώρα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες, κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη ρίγανη, το πιπέρι, την κάπαρη, κόβουμε τα τυριά σε μπαστουνάκια, ραντίζουμε με το λεμόνι. Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο ταψί, απλώνουμε τρία μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το κρέας και γύρω - γύρω τα υλικά από το μπολ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και διπλώνουμε το φαγητό με το αλουμινόχαρτο. Προσέχουμε να είναι σκεπασμένο όλο το φαγητό. Αν χρειάζεται, το σκεπάζουμε με ένα ακόμα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για τρεις ώρες.

Γιαουρτίνη της μητέρας μου
Υλικά:
· 1,5 κεσεδάκι γιαούρτι
· 3 κεσεδάκια αλεύρι και σιμιγδάλι ανακατεμένα ( αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο μείγμα ακόμα)
· 8 αυγά
· 2,5 κεσεδάκια ζάχαρη
· 1,5 κεσεδάκι βούτυρο
· 3 βανίλιες
· 1 κ.γ. σόδα
· 1 baking powder
· 1/2 π. κρ. ούζο
· 2 χούφτες αμύγδαλα ξασπρισμένα και ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι:
· 3 ποτήρια νερού νερό
· 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
· χυμό από μισό λεμόνι
· ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Ξασπρίζουμε τα αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε νερό που βράζει. Προσέχουμε να τα σκεπάζει το νερό. Μετά από 2 λεπτά, όταν φουσκώσουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν, με τα δάχτυλά μας τα ξεφλουδίζουμε. Για να κρυώσουν αμέσως, μπορούμε να αδειάσουμε το καυτό νερό και να ρίξουμε κρύο.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
Σε μια λεκανίτσα, χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε λίγο - λίγο το γιαούρτι, εναλλάξ με τους κρόκους και τις βανίλιες. Ρίχνουμε τη μαρέγκα και το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το baking. Τέλος, προσθέτουμε το ούζο και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα.

Όταν κρυώσει το γλυκό, το σιροπιάζουμε. Η μητέρα μου το τρυπούσε με οδοντογλυφίδα, για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι.

Καλό Δεκαπενταύγουστο!

Μαρία Δημητρακοπούλου
Δημοσιογράφος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα