Χριστουγεννιάτικο στρούντελ

Υλικά:

· φύλλο σφολιάτας
· 150 γρ. βούτυρο
· 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα
· λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
· χυμό από 1 λεμόνι
· 1 φλ. καρύδι κομμένο
· 1 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
· 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
· 1 1/2 φλ. βατόμουρα
· 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
· λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα βατόμουρα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 100 γρ. βούτυρο.
Σε ένα ταψί, απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας ένα - ένα, βουτυρώνοντάς τα και σκορπίζοντας λίγα -λίγα τα καρύδια.
Βάζουμε προσεχτικά τη γέμιση στη σφολιάτα και τυλίγουμε προσεχτικά. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μαρία Δημητρακοπούλου
δημοσιογράφος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

nissan_tsioris_micra.png

output K8axPI

patsios

enkipo

kalomoiris

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα