Παϊδάκια ψητά και πιλάφι με σαφράν

Υλικά:
· 1 1/2 κ. παϊδάκια
· 3 κ. σ. ελαιόλαδο
· 1 φλ. ρύζι
· 1 μεγάλο κρεμμύδι
· 3 σκ. σκόρδο
· 1 κ. γλ.1 ίνες σαφράν
· 1/2 φλ. κουκουνάρι
· 1 κύβο λαχανικών
· 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
· 2 κ. σ. σταφίδες
· 1/2 κ.γλ. τζίνζτερ
· λίγο μοσχοκάρυδο
· λίγη κανέλλα
· 3 κ.σ. μαϊντανό χοντροκομμένο
· αλάτι, πιπέρι αρωματικό

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το σαφράν με μια κουταλιά βραστό νερό και το αφήνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, καβουρδίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να χρυσίσει.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια, το σκόρδο λιωμένο και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για δυο λεπτάκια ακόμα.
Προσθέτουμε τον κύβο με ενάμισι φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά.
Παράλληλα, ενώ βράζει το ρύζι, ψήνουμε τα παϊδάκια στο γκριλ με αλάτι και ρίγανη, για 20 περίπου λεπτά.
Στο πιλάφι, όταν βράσει, προσθέτουμε το σαφράν μαζί με το υγρό του, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, τα καρύδια και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, συνοδευτικό στα παϊδάκια μας.

Μαρία Δημητρακοπούλου
δημοσιογράφος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

nissan_tsioris_note.png

output K8axPI

patsios

enkipo

kalomoiris

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα