Μαρία Δημητρακοπούλου δημοσιογράφος

Υλικά:

· 1 κ. μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο
· 2 κ.σ. βούτυρο
· 3 κ.σ. λάδι
· 1/2 ποτ. κρ. κρασάκι κόκκινο
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 3 σκ. σκόρδο
· 4 ντομάτες ώριμες
· 1 κουταλιά πελτές ντομάτας
· 1 ξυλάκι κανέλλα
· αλάτι, πιπέρι
· ένα πακέτο λαζάνια
· τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση:
Σε πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το κρέας και το σοτάρουμε αρκετά. Σβήνουμε με το κρασί. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο φαγητό μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ταψί μαζί με τον πελτέ.
Μεταφέρουμε το φαγητό στο ταψί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και το βούτυρο. Με ένα κουτάλι καλύπτουμε με την ντομάτα όλο το κρέας και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
Βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό που βράσαμε τα λαζάνια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ένα τέταρτο.
Τραβάμε έξω από τον φούρνο το ταψί και πασπαλίζουμε το φαγητό με την τριμμένη γραβιέρα.
Ανάβουμε το γκριλ για 5 λεπτά, αφήνουμε το φαγητό να ροδοκοκκινίσει και αποσύρουμε από τον φούρνο.
Σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε με σαλάτα μαρούλι.

Για τη σαλάτα:

· 1 μαρούλι
· 1 αγγουράκι
· 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
· μερικά φυλλαράκια άνηθο
· μισό καρότο τριμμένο
· μισό πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια
· αλάτι, λάδι, ξύδι μπαλσάμικο

Μαρία Δημητρακοπούλου
δημοσιογράφος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

idoy o nymfios2015

Varouxis Leuteris

makis pasha2019

nissan_tsioris_micra.png

apolumantikipasha 2013

dimitra pasha2019

patsios pasha2019

en kipo pasha

kalomirispasha2017

AIGLI PASHA
 

treorsipasha

athanasopoulospasxa2018 1

kotsorispasxa

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα