Μαρία Δημητρακοπούλου Δημοσιογράφος

Υλικά:

· 1 μπουτάκι αρνάκι
· 2 κ.σ. βούτυρο
· 1 ξυλάκι κανέλλα
· 4 γαρύφαλλα
· 1 μικρό κρεμμύδι
· αλάτι, πιπέρι
· 1/2 π.κρ. κονιάκ
· 1 κ. γλ. μέλι

Εκτέλεση:
Σε πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Βάζουμε το μπουτάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, να ροδίσει από τη μια πλευρά. Όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για να μην καεί το βούτυρο.
Ρίχνουμε 1 1/2 ποτήρι νερό, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι και ολόκληρο το κρεμμύδι. Σε σιγανή φωτιά, αφήνουμε να βράσει. Όταν απορροφήσει το νερό, ρίχνουμε άλλο 1 1/2 ποτήρι και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γίνει πολύ μαλακό το κρέας και προσέχουμε να μην χάσει το χρυσαφένιο χρώμα του.
Σβήνουμε τη φωτιά, όταν έχει μείνει στην κατσαρόλα λίγη σαλτσούλα.
Σε μισό ποτηράκι κονιάκ ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό μέσα στην κατσαρόλα. Κουνάμε ελαφρά, σκεπάζουμε με μια πετσετούλα για 10 λεπτά και σερβίρουμε ολόκληρο το μπουτάκι σε μεγάλη πιατέλα.

Το συνοδεύουμε με τη βρασμένη σαλατούλα:

Υλικά:

· 1/2 κ. καροτάκια στρογγυλά
· 150 γρ. αρακάς
· 5 φουντίτσες μπρόκολο
· 5 φουντίτσες κουνουπίδι
· 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε ροδέλες
· 2 κ.σ. κουκουνάρι
· 2 κ.σ. ρόδια
· 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
· 3 κ.σ. λάδι
· 2 κ. γλ. μέλι
· λίγη κανέλλα τριμμένη (για το άρωμα)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε 15 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και τα ρόδια.
Σε ένα βαζάκι, βάζουμε το ξύδι, το λάδι, το μέλι και την κανέλλα. Κουνάμε πολύ καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Μαρία Δημητρακοπούλου
Δημοσιογράφος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα