Το τέλος της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2021, με στόχο τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης που μολύνουν τους ωκεανούς. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με 560 ψήφους υπέρ, 35 κατά και 28 αποχές.

Στα πλαστικά μιας χρήσης που θα απαγορευτούν ανήκουν τα καλαμάκια, οι μπατονέτες, οι αναδευτήρες καφέ, τα κουβέρ ακόμη και τα πλαστικά πιάτα.
Για άλλα πλαστικά προϊόντα, όπως οι συσκευασίες τροφίμων προβλέπεται η εφαρμογή αυστηρών κανόνων για την κατασκευή, τον σχεδιασμό και την επισήμανσή τους με στόχο να υπάρξει περιορισμός της χρήσης των πλαστικών στην καθημερινότητά μας. Η εφαρμογή των κανονισμών αυτών έχει εκτός των άλλων σαν στόχο και τη δραστική μείωση των πλαστικών μπουκαλιών έως το 2029.
«Μια γόπα που πετιέται στον ωκεανό μολύνει από 500 έως 1.000 λίτρα νερού», υπογράμμισε η Φρεντερίκ Ρις, εισηγήτρια του κειμένου που ψηφίστηκε.
Τα πλαστικά προϊόντα των οποίων η χρήση πρόκειται να απαγορευτεί, σύμφωνα με την Επιτροπή, αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 70% των θαλάσσιων απορριμμάτων, απόβλητα των οποίων βρίσκονται σε πολλά είδη όπως οι θαλάσσιες χελώνες, οι φώκιες, οι φάλαινες ή τα πτηνά αλλά και ψάρια και μαλάκια.
ΠΗΓΗ: PERIERGA.GR

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

idoy o nymfios2015

Varouxis Leuteris

makis pasha2019

tsioris_pasha.png

apolumantikipasha 2013

dimitra pasha2019

patsios pasha2019

en kipo pasha

kalomirispasha2017

AIGLI PASHA
 

treorsipasha

athanasopoulospasxa2018 1

kotsorispasxa

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα