Ο οργανισμός μας χρειάζεται την κατανάλωση νερού, καθώς συμβάλλει στην ενυδάτωση και σωστή λειτουργία των οργάνων.

Αρκετοί έχουν επισημάνει, επίσης, τα οφέλη που ζεστού νερού με λεμόνι αλλά όπως φαίνεται ακόμη και το σκέτο ζεστό νερό μπορεί να μας ωφελήσει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ιατρικά Νέα.
Μάλιστα, η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 50 βαθμοί Κελσίου, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο καταστροφής των επιθηλιακών κυττάρων στο στόμα και το λαιμό σας. Δείτε παρακάτω τέσσερις λόγους για να επιλέξετε το ζεστό νερό...
1. Είναι πιο «φιλικό» για τα δόντια
Το ζεστό νερό είναι πιο φιλικό για όσους έχουν σφραγίσματα, επειδή κάποια λευκά υλικά

 Μάλλον δεν υπάρχει άνθρωπος που να απεχθάνεται τον καφέ αν και πολλά έχουν ακουστεί, διαβαστεί, μελετηθεί για την καφεΐνη. Κάνει καλό, κάνει κακό... Οι ερευνητές διρκώς ψάχνουν για τα ωφέλη του καφέ στην υγεία και κατά πόσο αυτός προστατεύει ή όχι τον οργανισμό από διάφορες παθήσεις. Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα μελέτη του European Society of Cardiology Congress, εκείνοι που πίνουν τέσσερις και πάνω καφέδες τη μέρα έχουν μεγαλύτερης πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που τον απεχθάνονται.

Για τις ανάγκες της έρευνας εξετάστηκαν 20,000 άνθρωποι με μέσο όρο τα 37 χρόνια

 Εξαιτίας των προκλήσεων που συναντάμε καθημερινά, καταλήγουμε να έχουμε νεύρα και να είμαστε αγχωμένοι. Αυτό που συστήνει το συγκεκριμένο άρθρο για να μειώσουμε το άγχος μας είναι απλά καταπληκτικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάψετε ένα φύλλο δάφνης και να χαλαρώσετε για 5 λεπτά.

Μπορεί να ακούγεται αδύνατον, αλλά η δάφνη έχει χαλαρωτικές ιδιότητες. Ένας Ρώσος επιστήμονας ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τις αγχολυτικές ιδιότητες της δάφνης, ενώ μαγείρευε.
Παρατήρησε το αίσθημα χαλάρωσης που βίωσε ενώ προετοίμαζε ένα γεύμα. Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται επίσης στην αρωματοθεραπεία και για διάφορες δερματικές παθήσεις.
Το μόνο που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φυσική μέθοδο για να ανακουφίσετε το άγχος, είναι να πάρετε ένα

 Νέα έρευνα θα αποκαλύψει τη θεραπεία μέσα σε λίγες εβδομάδες

Επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι ο διαβήτης τύπου 2, μία ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αλλαγές στη διατροφή και δίαιτα.

Ο περιορισμός των θερμίδων που προσλαμβάνει ένας διαβητικός μέσω της διατροφής του αποτελεί αποτελεσματική στρατηγική για την «επανεκκίνηση» του οργανισμού, με απώτερο στόχο να αποκατασταθεί η παραγωγή ινσουλίνης και να «θεραπευτεί» ο διαβήτης, δείχνουν τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα στο πεδίο της αντιμετώπισης του διαβήτη.
Έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αδιάκοπης έρευνας, ο καθηγητής Ρόι Τέιλορ από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ, πρόκειται να παρουσιάσει τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματά του για τους μηχανισμούς εκδήλωσης του διαβήτη και τις προοπτικές στην οριστική αντιμετώπισή του στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες (11-15/9) στη Λισαβόνα.
Σύμφωνα με τις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει ο Τέιλορ,

 Βρισκόμαστε στην καρδιά του Χειμώνα και με μικρές πρακτικές συμβουλές, μπορούμε να προστατευτούμε από το κρύο.

Αναπνεύστε από τη μύτη, όχι από το στόμα
Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους, είναι καλό να αναπνέετε από τη μύτη και όχι από το στόμα. Η μύτη και τα ιγμόρεια ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά. Όταν αναπνέουμε από το στόμα όμως, δεν υπάρχει μηχανισμός θέρμανσης του αέρα.

Αποφύγετε την καφεΐνη
Μπορεί ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ ή τσαγιού να μοιάζει το ιδανικό ρόφημα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, η καφεΐνη όμως θα προκαλέσει απώλεια σωματικής θερμότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί εμποδίζει τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κρύο, αλλά όταν τα αγγεία είναι διεσταλμένα, οι απώλειες θερμότητας από τον οργανισμό είναι ταχύτερες.

Μην καταναλώνετε αλκοόλ
Σε αντίθεση με ότι πιστεύεται ότι το αλκοόλ ζεσταίνει, προκαλεί τη διαστολή αγγείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή του, να αρχίζει η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό και να κρυώνετε περισσότερο.

Καταναλώστε πρωτεΐνες
Η πέψη των πρωτεϊνών (πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια) και των υδατανθράκων (ζυμαρικά, ψωμί, ρύζι, δημητριακά) παράγει περισσότερη θερμότητα απ' ό,τι η πέψη των λιπών.

 Όσοι αγαπούν τα βιντεοπαιχνίδια δράσης δεν εξασκούν μόνο τον εγκέφαλό τους, αλλά επίσης τον εξασθενούν, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Psychiatry.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ψυχολογίας Γρεγκ Γουέστ του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής Βερονίκ Μπομπό του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που παίζουν συχνά βιντεοπαιχνίδια δράσης έχουν μικρότερη φαιά ουσία στον ιππόκαμπο, μια ζωτική περιοχή του εγκεφάλου για τη μνήμη και για τον προσανατολισμό στο χώρο.

Όσο μικραίνει ο ιππόκαμπος, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος ενός ανθρώπου να εκδηλώσει παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια και η νόσος Αλτσχάιμερ.

 Η καλή αναπνοή ιδίως από τη μύτη «φρεσκάρει» τον εγκέφαλο, βελτιώνοντας τη μνήμη υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Neuroscience.

Μάλιστα, η εισπνοή -περισσότερο από την εκπνοή- ενεργοποιεί την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη αλλά και την ψυχική διάθεση.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας Κριστίνα Ζελάνο, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 60 εθελοντές, που κλήθηκαν να δουν εικόνες προσώπων με διάφορες εκφράσεις (έκπληξη, φόβο κ.ά.). Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να θυμηθούν την έκφραση των προσώπων που είχαν δει.

 Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να «διαβάσουν» τον κώδικα που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να αναγνωρίζει τα πρόσωπα. Το επίτευγμα φωτίζει ένα από τα δυσκολότερα έως τώρα προβλήματα της νευροεπιστήμης και ανοίγει τον δρόμο για την μελλοντική αποκάλυψη των ανθρωπίνων σκέψεων.

Οι νευροεπιστήμονες είχαν μέχρι σήμερα εντοπίσει νευρώνες του εγκεφάλου που αντιδρούν σχεδόν αποκλειστικά στα πρόσωπα. Όμως, παρέμενε μυστήριο το πώς ακριβώς γίνεται η διαδικασία της αναγνώρισης των εικόνων στον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος επεξεργάζεται τα ερεθίσματα που στέλνουν τα μάτια.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Cell, ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), με επικεφαλής την καθηγήτρια Βιολογίας και Νευροεπιστήμης Ντόρις Τσάο, χρησιμοποίησαν τα εγκεφαλικά κύματα πειραματόζωων (μαϊμούδων μακάκων) για να δημιουργήσουν στον υπολογιστή σχεδόν τέλειες αναπαραστάσεις των ανθρώπινων προσώπων που προηγουμένως είχαν δείξει σε φωτογραφίες στα ζώα.

Οι επιστήμονες έδειξαν ότι, ο εγκέφαλος βασίζεται σε μαθηματικούς υπολογισμούς, όπως αυτούς που χρησιμοποιεί ένας αλγόριθμος, αναλύοντας σε αριθμούς 50 διαφορετικά χαρακτηριστικά του προσώπου (σχήμα, απόσταση ανάμεσα στα μάτια, μήκος μύτης, υφή δέρματος κ.α.).

«Το κλειδί είναι ότι παρόλο που υπάρχει ένας άπειρος αριθμός προσώπων, όλα αυτά μπορείς να τα περιγράψεις με μόνο 50 τρόπους. Είναι κάτι ανάλογο με την υπολογιστική όραση, μόνο που συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό μας», εξηγεί η Δρ Τσάο. Κάθε επιμέρους νευρώνας «βλέπει» ένα επιμέρους χαρακτηριστικό του προσώπου και όλοι μαζί ανασυνθέτουν την εικόνα του προσώπου στον εγκέφαλο.

Έτσι, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα δικό τους αλγόριθμο που, αφού «διαβάσει» τα εγκεφαλικά κύματα μετά από την αναγνώριση ενός προσώπου, μπορεί να δημιουργήσει μια εικόνα σε υπολογιστή αυτού του προσώπου, το οποίο ο εγκέφαλος έχει προηγουμένως δει και αναγνωρίσει.

 Τι σου προσφέρει το κάθε είδος
Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου. Πολλοί άνθρωποι τον απολαμβάνουν ως ρόφημα, αλλά θέλουν να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης για κάποιο λόγο.
Για αυτούς τους ανθρώπους, ο καφές χωρίς καφεΐνη (ντεκαφεϊνέ) είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Ο καφές ντεκαφεϊνέ είναι ακριβώς όπως ο κανονικός, με μόνη διαφορά ότι έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη και κανένα άλλο συστατικό.
Δείτε μερικά στοιχεία για τον ντεκαφεϊνέ καφέ, είτε είναι καλά για την υγεία σας, είτε όχι...
· Οι κόκκοι στον ντεκαφεϊνέ καφέ πλένονται σε ειδικά διαλύματα για την απομάκρυνση του 97% της περιεκτικότητάς τους σε καφεΐνη, πριν αρχίσει το ψήσιμο. Εκτός από την καφεΐνη, η θρεπτική αξία του ντεκαφεϊνέ καφέ είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των κανονικών κόκκων καφέ.
· Ο ντεκαφεϊνέ δεν είναι εντελώς χωρίς καφεΐνη, καθώς κάθε φλιτζάνι περιέχει περίπου 0-7 mg. Ωστόσο, αυτή είναι πολύ μικρότερη από την ποσότητα που υπάρχει στον κανονικό καφέ.
· Ο ντεκαφεϊνέ περιέχει παρόμοιες ποσότητες αντιοξειδωτικών όπως και ο κανονικός καφές. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως χλωρογενικό οξύ και άλλες πολυφαινόλες.
· Ο ντεκαφεϊνέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου-2. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
· Ο ντεκαφεϊνέ μπορεί να προστατεύσει από την γνωστική εξασθένηση που

 Πρόκειται για φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες και ιδίως τους γονείς, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται "Blue Whale Challenge" (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»).

Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών - πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Οι Αρχές επιβολής του νόμου άλλων χωρών έχουν εκδώσει ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολυάριθμα είναι και τα

 Αν και είναι ευρέως γνωστό ότι η υγιεινή ζωή μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου στο παχύ έντερο, μια νέα βρετανική μελέτη έρχεται να αποδείξει ότι το ίδιο ισχύει ακόμα και για τους άνδρες που έχουν γενετική προδιάθεση να εκδηλώσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Genetics in Medicine, οι Δρ Μάθιου Φραμπτον από το The Royal Marsden NHS Foundation Trust και Ρίτσαρντ Χουλστον από το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο στο Λονδίνο, μελέτησαν στοιχεία για τη συχνότητα του καρκίνου του παχέος εντέρου και τους θανάτους εξ αιτίας του την περίοδο 2001-2012 από την Εθνική Στατιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη συνέχει επικεντρώθηκαν σε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια βρετανούς άνδρες σχεδόν 60 ετών, δηλαδή περίπου στο όριο της Μ. Βρετανίας για δωρεάν έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες έδειξαν ότι, σχεδόν το ένα τέταρτο των ανδρών 55-59- ετών, είχε γονίδια που αύξαναν τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου, σε ποσοστό όμοιο με αυτό των ανδρών 60 ετών και άνω.

Από την ίδια μεθοδολογία ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι, οι άνδρες αυτοί είχαν 29% αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στο παχύ έντερο τα επόμενα 25 χρόνια.

Στο τέλος, σχεδόν 1.300 εξ αυτών των 50αρηδων με τα «κακά» γονίδια, εκδήλωσαν καρκίνο παχέος εντέρου.

Περισσότερα Άρθρα...

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan-tsioris-qashqai.png

output K8axPI

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα