Υλικά:

· 1 1/2 κ. παϊδάκια
· 4 πατάτες
· 4 καρότα σε ροδέλες
· 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
· 4 πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια
· 4 πιπεριές κέρατο σε κομματάκια
· 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 200 γρ. βούτυρο
· 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 6 ντοματίνια
· αλάτι, πιπέρι

 Υλικά:

· 1/2 κ. κανταΐφι

Για την κρέμα:
· 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
· 1 λ. κρέμα γάλακτος
· 1 κούπα ζάχαρη άχνη
· 1 κεσεδάκι βούτυρο

Για το γαρνίρισμα
· λίγο καρύδι τριμμένο
· λίγη κανέλλα
· κεράσια σε σιρόπι

Για το σιρόπι
· 2 κούπες τσαγιού νερό
· 2 νεροπότηρα ζάχαρη
· 1/2 λεμόνι
· 2 μπαστουνάκι κανέλλα
· λίγο ποτό (βερμούτ ή κονιάκ)

 Υλικά:
· 1 κ. χταποδάκια (φρέσκα)
· 1 ποτ. κρ. κρασί
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 2 κρεμμυδάκια χλωρά
· 4 ντομάτες τριμμένες
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 1 π.κρ. σπορέλαιο
· πιπέρι, λίγο αλάτι
· 2 φλ. ρύζι

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ IliaPress

Το φαγητό είναι μια απόλαυση που συνήθως δεν έχει να κάνει με την τιμή αλλά με την έμπνευση της στιγμής και την αγάπη που έχει κάποιος για τη δημιουργία. Υπέροχα πιάτα ανά τον κόσμο ξεχωρίζουν με την εμφάνιση και τη γεύση τους και δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται viral ανάμεσα στους απανταχού λάτρεις της καλής κουζίνας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να απολαύσουν ένα έδεσμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μάλλον, η τιμή δεν παίζει ρόλο, αλλά τα μοναδικά συστατικά που το καθιστούν... εξωφρενικά ακριβό.

Η πίτσα των $2.000 και των 24Κ

Ναι καλά διαβάσατε, αυτή η πίτσα που σερβίρεται στο Νεοϋορκέζικο εστιατόριο Industry Kitchen κοστίζει $2.000 ή $250 το κάθε κομμάτι! Και πώς θα γινόταν διαφορετικά, αφού η πίτσα είναι καλυμμένη με φύλλα χρυσού 24 καρατίων, ενώ περιέχει και λευκό στίλτον τυρί που φθάνει στο εστιατόριο ειδική παραγγελία απευθείας από την Αγγλία, foie gras και τρούφα από τη Γαλλία και χαβιάρι. Αν θέλετε να δοκιμάσετε πραγματικά πλούσιο γεύμα, αυτή η πίτσα είναι για εσάς, αρκεί βέβαια να την παραγγείλετε έγκαιρα, μιας και

 Ταραμοκεφτέδες, Ψητές πατάτες με μουστάρδα και άνηθο και Σαλάτα λαχανικών

Ταραμοκεφτέδες

Υλικά:
· 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
· 2 πατάτες βρασμένες
· 150 γρ. ταραμάς
· 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει
· μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
· λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε μπολ, τρίβουμε το κρεμμύδι. προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες λιωμένες, τον ταραμά, το αλεύρι και τον μαϊντανό.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μας και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Γυρίζουμε και από τις δυο πλευρές και οι ταραμοκεφτέδες είναι έτοιμοι, όταν πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Πριν τους σερβίρουμε, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ψητές πατάτες με μουστάρδα και άνηθο

Υλικά:
· 1 κ. πατάτες
· 3 κ.σ. μουστάρδα
· 1 ματσάκι άνηθος
· 2 κ.σ. λευκό κρασί
· 2 σκ. σκόρδο
· 1 φλυτζανάκι λάδι
· αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα πυρέξ, τοποθετούμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ραντίζουμε με το κρασάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κλείνουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Σαλάτα λαχανικών

Υλικά:
· 4 κολοκυθάκια
· 4 καρότα
· 200 γρ. φασολάκια χλωρά στρογγυλά
· 2 πιπεριές Φλωρίνης
· 1 πιπεριά κίτρινη
· 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
· αλάτι, πιπέρι
· μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα

 Υλικά:
· 1 φελί μπακαλιάρο παστό
· 1/2 κ. σπανάκια
· 1 ματσάκι καυκαλίδες
· 1 ματσάκι άνηθο
· 1/2 κ. χόρτα για τσιγαριστά (λαπατάκια, μυρώνια κλπ)
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
· 3 σκ. σκόρδο
· 4 ντομάτες ώριμες
· πιπέρι
· 1 π.κρ. λάδι
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

 Αρνάκι με χυλοπίτες (Γιουβέτσι της κατσαρόλας), πουγκάκια με ανθότυρο και φρέσκια σαλάτα

Υλικά 

Για το Γιουβέτσι

· 1 1/2 κ. αρνί κομμένο σε μερίδες
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 3 σκ. σκόρδο
· 1/2 ποτηράκι λάδι
· αλάτι, πιπέρι
· 4 ντομάτες μεγάλες ώριμες
· 1 κ.σ. ντοματοπελτές
· 2 κ.σ. βούτυρο
· 1/2 κουτ. γλ. κανέλλα
· 1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
· 1/2 κ. χυλοπίτες
· λίγο τυράκι τριμμένο

Εκτέλεση
Για το γιουβέτσι

Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα, αφήνετε αν ζεσταθεί και βάζετε με σειρά το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές, για να ροδίσει.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. ( Τα κρεμμύδια τα ψιλοκόβουμε για να δέσει ωραία η σάλτσα).
Σκεπάζετε το κρέας με νεράκι, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να βράσει.
Όταν απορροφήσει το μισό νερό, προσθέτετε τις ντομάτες λιωμένες, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Κουνάτε προσεχτικά την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για μισή ώρα. (Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νεράκι ακόμα).
Όταν δέσει η σάλτσα, ρίχνετε την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο (μια πρέζα, έτσι για τη μυρωδιά). Σβήνετε τη φωτιά.
Σε μια πιατέλα, βγάζετε προσεχτικά το κρέας. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και μια πετσετούλα κουζίνας, για να διατηρηθεί ζεστό.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα 4 ποτήρια νερό, αφήνετε να πάρει βράση και προσθέτετε τις χυλοπίτες. Συνεχίζετε το μαγείρεμα. Πρέπει να απορροφηθεί όλο το νερό.
Σε ένα τηγανάκι, ζεσταίνετε το βούτυρο, μέχρι να κάψει και περιχύνετε το φαγητό. Κουνάτε την κατσαρόλα και σερβίρετε ζεστό με τυράκι τριμμένο.

 Τα λεμόνια, εκτός από τις άπειρες χρήσεις τους σε αλμυρές και γλυκές συνταγές, έχουν εξίσου πολλές άλλες χρήσεις λόγω του ευχάριστου αρώματος και της φυσικής τους οξύτητας. Αλήθεια, δε φαντάζεστε σε πόσα πράγματα είναι η ιδανική φυσική εναλλακτική. Απαριθμούμε λοιπόν μερικά από αυτά.

Γυαλίζετε τα έπιπλα και τα χάλκινα σκεύη σας
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα φυσικό γυαλιστικό για τα έπιπλα αναμιγνύοντας ¼ του φλιτζανιού χυμό από φρέσκο λεμόνι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδου. Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε και το μίγμα από ξίδι και χυμό λεμονιού που υποδεικνύει το παρακάτω video. Αν θέλετε επίσης ένα φυσικό γυαλιστικό για τα χάλκινα σκεύη σας, μια πάστα από χυμό λεμονιού και μπέικιν σόδα θα κάνει τη δουλειά της μια χαρά.

Φρεσκάρετε το ψυγείο
Απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές μυρωδιές του ψυγείου βυθίζοντας ένα σφουγγάρι σε χυμό λεμονιού και στη συνέχεια αφήνοντάς στο στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Διώχνετε τα έντομα
Το λεμόνι έχει επίσης ιδιότητες φυσικού εντομοαπωθητικού. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά, ψεκάζετε χυμό λεμονιού σε περβάζια και στις γωνίες στις πόρτες. Τόσο απλά και προπαντός φυσικά.

Φρεσκάρετε τα λευκά ρούχα σας
Φτιάξτε το δικό σας φυσικό λευκαντικό με χυμό λεμονιού και baking soda και βυθίστε τα λευκά ρούχα σας για μισή σε αυτό ώρα πριν το πλύσιμο.

Τονώστε την επιδερμίδα σας
Το λεμόνι έχει και καλλυντικές ιδιότητες και λειτουργεί ως φυσικό τονωτικό. Πριν το βραδινό ύπνο λοιπόν

 Υλικά

Για το μοσχαράκι

· 4 λεπτά κομμάτια μοσχάρι μαλακό
· 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
· 2 σκ. σκόρδο
· 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
· αλάτι, πιπέρι
· 2 λεμόνια στυμμένα
· 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος

Για τον πουρέ

· 1 κουτί πουρέ πατάτας
· λίγα κομματάκια αλλαντικών (ό, τι προτιμάμε)
· λίγα κομματάκια τυρί (ό,τι προτιμάμε)
· 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Για το μοσχαράκι:

Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και ροδοκοκκινίζουμε το κρέας.
Όταν ροδοκοκκινίσει το κρέας, ρίχνουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε νεράκι μέχρι να σκεπάζει το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου. Στο ενδιάμεσο, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Όταν το φαγητό βράσει, το αφήνουμε με λίγη σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια.
Αφού πάρει δυο - τρεις βράσεις προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει σε χαμηλή φωτιά, για να μην "πιάσει" η κρέμα. Όταν δέσει η κρέμα το σερβίρουμε ζεστό.

eastereggs1Το βάψιμο των πασχαλιάτικων αυγών είναι μια από τις κορυφαίες παραδόσεις του τόπου μας. Οι γιαγιάδες μας τα έβαφαν σε βραστό νερό και κρεμμύδια. Αργότερα μπήκε  η τεχνολογία στην κουζίνα, με τις βαφές αυγών. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα του Χριστού αλλά σήμερα πολλές νοικοκυρές προτιμούν

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού, NOSTOS EXPO 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Ναύπακτο την περίοδο 14 έως 18 Οκτωβρίου 2016 και στην οποία συμμετείχε, με δικό της Περίπτερο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου, του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Παναγιώτη Λουκόπουλου, του οποίου ο Δήμος είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης της έκθεσης, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνας Σταρακά, η οποία είχε την ευθύνη για το περίπτερο της Περιφέρειας, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργου Τζιαλλά, καθώς επίσης και εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του ΕΟΤ και τοπικών φορέων.
Στην έκθεση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Π.Δ.Ε. κ Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος κ. Φώτιος Τσόλκας, η Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. κα. Φωτεινή Αραμπατζή και εκπρόσωποι

Περισσότερα Άρθρα...

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα