Τα τρόφιμα που παραμένουν πιο φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου παρά στο κρύο περιβάλλον ενός ψυγείου.

Είναι η ρουτίνα σου. Γυρνάς με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και σχεδόν ό, τι τρώγεται, από ψωμί μέχρι καφέ, που δεν το χρησιμοποιείς συχνά

 Όχι, προφανώς δεν πρέπει να το χύσεις κατευθείαν στο νεροχύτη.

Αν το τηγάνισμα είναι ένας συχνός τρόπος μαγειρέματος στο σπίτι σου, το πιθανότερο είναι ότι, έχεις έρθει πολλές φορές «αντιμέτωπη» με το εναπομείναν χρησιμοποιημένο λάδι στο τηγάνι.
Οι περισσότεροι το χύνουμε κατευθείαν στο νεροχύτη. Αποτέλεσμα; Να μολύνουμε χιλιάδες λίτρα νερού αφού τα χρησιμοποιημένα λάδια καταλήγουν μέσω του υδροφόρου ορίζοντα σε ποτάμια ή λίμνες. Κανονικά, ο πιο σωστός τρόπος να διαχειριστείς το λάδι μέσα στο οποίο μόλις τηγάνισες είναι να το ανακυκλώσεις στα σημεία ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου λαδιού (υπάρχουν έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ ενώ στη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιείται

Υλικά:

· 1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
· 1 κ.γλ. κανέλλα σκόνη
· 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
· 1/2 φλ. ζάχαρη
· 1 1/2 φλ. (περίπου) νερό χλιαρό
· 1 φλ. σταφίδες
· λίγο λαδάκι

 Υλικά:
· 1/2 κιλό φύλλο σφολιάτας

Για τη γέμιση:
· 1 λίτρο γάλα
· 1 ποτήρι σιμιγδάλι
· 2 βανίλιες
· 400γρ. ζάχαρη
· 2 κ.σ. βούτυρο

Ντοματίνια με τυράκια, Χοιρινό στο αλουμινόχαρτο και Γιαουρτίνη της μητέρας μου

Ντοματίνια με τυράκια
Υλικά:
· 8 ντοματίνια
· 1 κεσεδάκι κατίκι Δομοκού
· 1 κομματάκι μοτσαρέλα
· λίγο ανθότυρο
· λίγο δυόσμο
· λίγο λαδάκι

 Τις περισσότερες φορές που αγοράζουμε αυγά και τα φυλάμε στο ψυγείο μας, αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα σε κάποια παρασκευή ή δεν τα καταναλώσουμε, ξεχνάμε πότε τα προμηθευτήκαμε. Το αποτέλεσμα; Αναγκαζόμαστε είτε να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς να ξέρουμε πόσο φρέσκα ή τα πετάμε από φόβο μήπως έχουν χαλάσει. Υπάρχει ωστόσο ένα κόλπο, απλό και δοκιμασμένο, που βοηθά να καταλάβεις εάν το αυγό που έχεις στο ψυγείο είναι φρέσκο, χωρίς να χρειαστεί να το σπάσεις.
Το τρικ
Βήμα πρώτο: Γεμίστε ένα μπολ με νερό. Προσέξτε η στάθμη του να είναι τέτοια ώστε να μπορεί να επιπλεύσει στο νερό το αυγό υπό δοκιμή.
Βήμα δεύτερο: Τοποθέτησε προσεκτικά το αυγό μέσα στο μπολ και παρατήρησε την κίνησή

 Πιτούλα  με πιπεριές, Αγριογούρουνο γιορτινά μαγειρεμένο, Γλυκάκι με καρύδα

Πιτούλα  με πιπεριές
Υλικά:
·    3 πιπεριές Φλωρίνης
·    3 πιπεριές κίτρινες
·    2 πιπεριές κόκκινες γλυκές
·    250 γρ. γραβιέρα γλυκιά
·    250 γρ. φέτα
·    1 μεγάλο κρεμμύδι
·    3 λουκάνικα
·     αλάτι, πιπέρι
·    σουσάμι
·    λίγο λάδι
·    2 φύλλα σφολιάτας
·    λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τα λουκάνικα σε ροδελίτσες. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν αρκετά.
Ρίχνουμε τα τυριά ψιλοκομμένα ή τριμμένα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και όταν λιώσουν τα τυριά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε σε πυρέξ το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Με το πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι ή βούτυρο λιωμένο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Περισσότερα Άρθρα...

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

nissan_tsioris_micra.png

output K8axPI

patsios

enkipo

kalomoiris

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα