Όταν έξω ρίχνει χιόνι, καθόμαστε μέσα και φτιάχνουμε θερμαντικά, απολαυστικά, χειμωνιάτικα ποτά.

Πριν από λίγες μέρες σου δείξαμε πώς να φτιάξεις Eggnogg, το απόλυτο cocktail των εορτών και κάπως έτσι μας άνοιξε η όρεξη για ζεστά cocktails. Ξέρεις, αυτά που τα φτιάχνεις και μόλις πιάνεις την κούπα ζεσταίνονται τα χέρια και στην πρώτη γουλιά νιώθεις όλο το κρύο να δραπετεύει από μέσα σου και να χάνεται μια για πάντα.

Υλικά:
· 1 1/2 κ. παϊδάκια
· 3 κ. σ. ελαιόλαδο
· 1 φλ. ρύζι
· 1 μεγάλο κρεμμύδι
· 3 σκ. σκόρδο
· 1 κ. γλ.1 ίνες σαφράν
· 1/2 φλ. κουκουνάρι
· 1 κύβο λαχανικών
· 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
· 2 κ. σ. σταφίδες
· 1/2 κ.γλ. τζίνζτερ
· λίγο μοσχοκάρυδο
· λίγη κανέλλα
· 3 κ.σ. μαϊντανό χοντροκομμένο
· αλάτι, πιπέρι αρωματικό

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το σαφράν με μια κουταλιά βραστό νερό και το αφήνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, καβουρδίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να χρυσίσει.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια, το σκόρδο λιωμένο και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για δυο λεπτάκια ακόμα.
Προσθέτουμε τον κύβο με ενάμισι φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά.
Παράλληλα, ενώ βράζει το ρύζι, ψήνουμε τα παϊδάκια στο γκριλ με αλάτι και ρίγανη, για 20 περίπου λεπτά.
Στο πιλάφι, όταν βράσει, προσθέτουμε το σαφράν μαζί με το υγρό του, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, τα καρύδια και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, συνοδευτικό στα παϊδάκια μας.

Μαρία Δημητρακοπούλου
δημοσιογράφος

Υλικά:

· φύλλο σφολιάτας
· 150 γρ. βούτυρο
· 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα
· λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
· χυμό από 1 λεμόνι
· 1 φλ. καρύδι κομμένο
· 1 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
· 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
· 1 1/2 φλ. βατόμουρα
· 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
· λίγη ζάχαρη άχνη

Τα τρόφιμα που παραμένουν πιο φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου παρά στο κρύο περιβάλλον ενός ψυγείου.

Είναι η ρουτίνα σου. Γυρνάς με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και σχεδόν ό, τι τρώγεται, από ψωμί μέχρι καφέ, που δεν το χρησιμοποιείς συχνά

Κεφτεδάκια με γιαούρτι, Κατσικάκι γεμιστό και Μπακλαβά

Κεφτεδάκια με γιαούρτι

Υλικά:
· 1 κ. κιμά
· 1 κρεμμύδι τριμμένο
· 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
· 1 αυγό\2 κ.γλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
· αλάτι, πιπέρι
· 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο καλά
· 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό

Υλικά:

· 1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
· 1 κ.γλ. κανέλλα σκόνη
· 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
· 1/2 φλ. ζάχαρη
· 1 1/2 φλ. (περίπου) νερό χλιαρό
· 1 φλ. σταφίδες
· λίγο λαδάκι

Εύκολα και πάνω απ' όλα έξυπνα tips αυτοσυγκράτησης.

Καμία στέρηση, κανένας αποκλεισμός. Μόνο απλοί τρόποι για να τη σκαπουλάρεις από τις γνωστές «παρενέργειες» των εορταστικών ημερών. Αλλιώς, πώς να επιβιώσεις σ' έναν κόσμο όπου το φαΐ και το ποτό είναι παντού και επικρατεί το άλλοθι της «χρονιάρας μέρας»;

Ντοματίνια με τυράκια, Χοιρινό στο αλουμινόχαρτο και Γιαουρτίνη της μητέρας μου

Ντοματίνια με τυράκια
Υλικά:
· 8 ντοματίνια
· 1 κεσεδάκι κατίκι Δομοκού
· 1 κομματάκι μοτσαρέλα
· λίγο ανθότυρο
· λίγο δυόσμο
· λίγο λαδάκι

Περισσότερα Άρθρα...

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_note.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα