Υλικά
• 1/2 κ. αρακάς
• 6 πατάτες μικρές
• 3 αγγουράκια
• 4 αυγά βρασμένα
• μερικά φυλλαράκι άνηθο
• 2 κ.σ. ξύδι
• 2 κ.σ. λάδι
• 2 κ.σ. μαγιονέζα
• μερικές ελιές

 Υλικά:
· 1 κοτόπουλο
· 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
· μια πιπεριά γλυκιά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
· 3 σκ. σκόρδο πιπέρι, αλάτι
· 6 κ.σ. λάδι
· 8 φυλλαράκια βασιλικού
· 1/2 κ.γλ. ξύδι
· 5 ντομάτες λιαστές
· 3 μέτριες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες

 Υλικά:
· 1 μπουτάκι κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 4 σκελίδες σκόρδο
· αλάτι, πιπέρι
· 1/2 π.κρ. λάδι
· 2 ντομάτες τριμμένες
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

 Υλικά:
· 1 μπούτι κατσικίσιο
· 10 πατάτες μικρές στρογγυλές
· αλάτι, πιπέρι
· 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
· ξύσμα ενός λεμονιού
· 1 κ.σ. μουστάρδα
· 10 φυλλαράκια βασιλικό
· 1 κ.σ. κάπαρη

 Υλικά:
· 300 γρ. μακαρονάκι κοφτό
· 1 χταποδάκι
· 1/2 ματσάκι μαϊντανό
· αλάτι, πιπέρι
· 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
Για τη σάλτσα:
· 3 κ.σ. λάδι
· 2 κ.σ. ξύδι
· λίγο αλάτι

 Οποιοσδήποτε «παλιός» μανάβης θα σας πει ότι είναι καλύτερα να μη βάλετε τις ντομάτες που αγοράσατε στο ψυγείο γιατί θα γίνουν άνοστες. Η παραδοσιακή συμβουλή επιβεβαιώνεται τελικά και από τα επιστημονικά ευρήματα. Όπως επισημαίνουν ειδικοί και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, το ψυχρό περιβάλλον του ψυγείου κάνει τις ντομάτες άνοστες και λιγότερο ζουμερές.

Οι ντομάτες έχουν γεννηθεί στις θερμές ερήμους των δυτικών ακτών της Νότιας Αμερικής και άρα δεν έχουν τα κατάλληλα «εφόδια» ώστε να προσαρμόζονται στις αρκτικές θερμοκρασίες των ψυγείων μας, τόνισε ο Χάρολντ Μακ Γκι, αναλυτής της «επιστήμης της κουζίνας» των «New York Times» και συγγραφέας σχετικών βιβλίων, μιλώντας στον δικτυακό τόπο επιχειρηματικών ειδήσεων Quartz. «Η μυρωδάτη, γήινη γεύση της ντομάτας είναι το αποτέλεσμα μιας αντίδρασης ενζύμων η οποία παράγει θειώδεις αρωματικές ενώσεις» εξήγησε. «Το ψυχρό κλίμα του ψυγείου εμποδίζει τη δράση αυτών των ενζύμων με αποτέλεσμα οι τομάτες σταδιακά να χάνουν τη γεύση τους».
Ανάλογα είναι τα συμπεράσματα της Κατρίν Ρενάρ από το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας της Γαλλίας, η οποία παρουσίασε συνοπτικά τα ευρήματα των μελετών της μιλώντας στον δικτυακό τόπο Business Insider. «Η μέση θερμοκρασία ενός οικιακού ψυγείου είναι περίπου 4,4 βαθμοί Κελσίου, όμως οι μελέτες

 Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
· 1 κ. κιμά μοσχαρίσιο
· 2 αυγά
· 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες στο νερό και στραγγισμένες
· αλάτι, πιπέρι
· ρίγανη
· 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
· 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 1/2 λεμόνι στυμμένο (για να γίνουν αφράτα)
· 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα ψιλοκομμένη

 Υλικά:
για τα κεφτεδάκια:
• 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 2 σκ. σκόρδο
• 2 αυγά
• 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες στο νερό
• αλάτι, πιπέρι
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1/2 κ. γλ. κύμινο

 Υλικά:
• 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• ½ π.κρ. λάδι
• 1 κ.σ. ξύδι
• ελάχιστο αλάτι
• νερό χλιαρό για το ζύμωμα
• 10 ελιές σε μικρά κομματάκια

Από το 1819 που ανακαλύφθηκε η καφεΐνη μέχρι σήμερα, πολλά έχουν γραφεί -θετικά και αρνητικά- και εκατοντάδες εκατομμύρια κούπες έχουν καταναλωθεί στο βωμό ενός απολαυστικού και τονωτικού ροφήματος. Η καφεΐνη ανακαλύφθηκε από το Γερμανό χημικό Φρίντριχ Φέρντιναντ Ρούνγκε το 1819 και βρίσκεται σε πολλούς καρπούς, όπως οι σπόροι του καφέ και απορροφάται πλήρως μέσα σε διάστημα 1 ώρας μετά την κατανάλωσή της. Η καφεΐνη μεταβολίζεται με διαφορετική ταχύτητα στα δύο φύλα, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη ταχύτητα στις γυναίκες (κατά 25 %) συγκριτικά με τους άνδρες. Συχνά έχει κατηγορηθεί ότι επιδρά αρνητικά στον οργανισμό. Ωστόσο, προτού καθίσουμε την καφεΐνη στο εδώλιο του κατηγορημένου, είναι σημαντικό να καταρρίψουμε τους μύθους που την περιτριγυρίζουν και να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει!

Μύθος 1: Η καφεΐνη έχει βλαπτικές επιδράσεις στην υγεία: ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (Food and Drug Administration/FDA) των ΗΠΑ αναγνωρίζει την καφεΐνη ως ασφαλή ουσία με πολλαπλές ιδιότητες. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η καφεΐνη βελτιώνει τη μνήμη έως 24 ώρες μετά την κατανάλωσή της, χάρη στη διεγερτική επίδραση που ασκεί στον οργανισμό. Επιπλέον, ερευνητές από τη Γερμανία και τη Γαλλία απέδειξαν για πρώτη φορά ότι η καφεΐνη επηρεάζει θετικά τα αποθέματα πρωτεϊνών στον εγκέφαλο ποντικιών και συγκεκριμένα της πρωτεΐνης tau, η οποία είναι ένοχη για την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ. Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται και νέες έρευνες, που αν και βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, συσχετίζουν την κατανάλωση της καφεΐνης με βελτίωση του ελέγχου των κινήσεων ασθενών που πάσχουν από Πάρκινσον.
Μύθος 2: Η καφεΐνη δεν κάνει καλό στην καρδιά: σε μετα-ανάλυση που πραγματοποιήθηκε το 2012 και εξέτασε τα αποτελέσματα 4 μεγάλων ερευνών, φάνηκε ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ συστηματικά (μέχρι 4 φλιτζάνια την ημέρα), είναι πιθανό να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας. Η συσχέτιση αυτή αποδόθηκε στην επίδραση της πρόσληψης στη συνδυαστική δράση των αντιοξειδωτικών του καφέ (πολυφαινόλες, χλωρογενικό οξύ) και της καφεΐνης στην υπέρταση και τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, δύο παραμέτρους που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την

Περισσότερα Άρθρα...

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissanxmas2017.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα