Αρνάκι με χρωματιστές πιπεριές και
Πατατούλες ψητές με μουστάρδα και δεντρολίβανο

Για το αρνάκι
Υλικά:
· 1 1/2 κ. αρνάκι μπούτι ή σπάλα
· 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
· μισό ποτηράκι ελαιόλαδο
· 4 σκελίδες σκόρδο
· 4 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη κέρατο
· 3 ώριμες ντομάτες
· 1/2 ποτηράκι βερμούτ ή ξηρό κρασί
· αλάτι, πιπέρι
· 1/2 κ.γλ. κύμινο
· 1/2 κ. γλ. πάπρικα

 Υλικά
• 1/2 κ. αρακάς
• 6 πατάτες μικρές
• 3 αγγουράκια
• 4 αυγά βρασμένα
• μερικά φυλλαράκι άνηθο
• 2 κ.σ. ξύδι
• 2 κ.σ. λάδι
• 2 κ.σ. μαγιονέζα
• μερικές ελιές

 Υλικά:
• 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• ½ π.κρ. λάδι
• 1 κ.σ. ξύδι
• ελάχιστο αλάτι
• νερό χλιαρό για το ζύμωμα
• 10 ελιές σε μικρά κομματάκια

 Υλικά:
· 1 κοτόπουλο
· 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
· μια πιπεριά γλυκιά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
· 3 σκ. σκόρδο πιπέρι, αλάτι
· 6 κ.σ. λάδι
· 8 φυλλαράκια βασιλικού
· 1/2 κ.γλ. ξύδι
· 5 ντομάτες λιαστές
· 3 μέτριες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες

 Υλικά:
· 1 μπουτάκι κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 4 σκελίδες σκόρδο
· αλάτι, πιπέρι
· 1/2 π.κρ. λάδι
· 2 ντομάτες τριμμένες
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

 Υλικά:
· 1 μπούτι κατσικίσιο
· 10 πατάτες μικρές στρογγυλές
· αλάτι, πιπέρι
· 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
· ξύσμα ενός λεμονιού
· 1 κ.σ. μουστάρδα
· 10 φυλλαράκια βασιλικό
· 1 κ.σ. κάπαρη

 Υλικά:
· 300 γρ. μακαρονάκι κοφτό
· 1 χταποδάκι
· 1/2 ματσάκι μαϊντανό
· αλάτι, πιπέρι
· 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
Για τη σάλτσα:
· 3 κ.σ. λάδι
· 2 κ.σ. ξύδι
· λίγο αλάτι

 Οποιοσδήποτε «παλιός» μανάβης θα σας πει ότι είναι καλύτερα να μη βάλετε τις ντομάτες που αγοράσατε στο ψυγείο γιατί θα γίνουν άνοστες. Η παραδοσιακή συμβουλή επιβεβαιώνεται τελικά και από τα επιστημονικά ευρήματα. Όπως επισημαίνουν ειδικοί και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, το ψυχρό περιβάλλον του ψυγείου κάνει τις ντομάτες άνοστες και λιγότερο ζουμερές.

Οι ντομάτες έχουν γεννηθεί στις θερμές ερήμους των δυτικών ακτών της Νότιας Αμερικής και άρα δεν έχουν τα κατάλληλα «εφόδια» ώστε να προσαρμόζονται στις αρκτικές θερμοκρασίες των ψυγείων μας, τόνισε ο Χάρολντ Μακ Γκι, αναλυτής της «επιστήμης της κουζίνας» των «New York Times» και συγγραφέας σχετικών βιβλίων, μιλώντας στον δικτυακό τόπο επιχειρηματικών ειδήσεων Quartz. «Η μυρωδάτη, γήινη γεύση της ντομάτας είναι το αποτέλεσμα μιας αντίδρασης ενζύμων η οποία παράγει θειώδεις αρωματικές ενώσεις» εξήγησε. «Το ψυχρό κλίμα του ψυγείου εμποδίζει τη δράση αυτών των ενζύμων με αποτέλεσμα οι τομάτες σταδιακά να χάνουν τη γεύση τους».
Ανάλογα είναι τα συμπεράσματα της Κατρίν Ρενάρ από το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας της Γαλλίας, η οποία παρουσίασε συνοπτικά τα ευρήματα των μελετών της μιλώντας στον δικτυακό τόπο Business Insider. «Η μέση θερμοκρασία ενός οικιακού ψυγείου είναι περίπου 4,4 βαθμοί Κελσίου, όμως οι μελέτες

 Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
· 1 κ. κιμά μοσχαρίσιο
· 2 αυγά
· 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες στο νερό και στραγγισμένες
· αλάτι, πιπέρι
· ρίγανη
· 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
· 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 1/2 λεμόνι στυμμένο (για να γίνουν αφράτα)
· 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα ψιλοκομμένη

 Υλικά:
για τα κεφτεδάκια:
• 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 2 σκ. σκόρδο
• 2 αυγά
• 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες στο νερό
• αλάτι, πιπέρι
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1/2 κ. γλ. κύμινο

Περισσότερα Άρθρα...

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

nissan_tsioris_micra.png

output K8axPI

patsios

enkipo

kalomoiris

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα