Έφτασε ο Δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού. Η λαμπρή γιορτή της Παναγιάς μας που θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι της αγάπης, που με μεγάλη φροντίδα και επιμέλεια θα ετοιμάσουμε εμείς.
Θα υποδεχθούμε με ζεστή φιλοξενία τους αγαπημένους μας που θα έρθουν από την Αθήνα και από αλλού. Πρέπει να τους κάνουμε να νιώσουν τη γλυκιά θαλπωρή της οικογένειας, πρέπει να τους κάνουμε να χαρούν, να ξεχαστούν από τις έγνοιες της καθημερινότητας.
Το γιορτινό μας τραπέζι δεν χρειάζεται τα πορσελάνινα σερβίτσια και τα κρύσταλλά μας.
Εάν έχετε κήπο, ετοιμάστε το τραπέζι σας κάτω από τη δροσερή σκιά ενός δένδρου.
Εάν έχετε βεράντα, ποτίστε τις γλάστρες με τα λουλούδια σας το πρωί, βάλτε τη γλάστρα με τον βασιλικό σε περίοπτη θέση και στρώστε ολόλευκο τραπεζομάντιλο στο τραπέζι σας.

 Υλικά:
· 1 πακέτο ταλιατέλες
· 1/2 κ. γαρίδες
· 2 σκ. σκόρδο
· 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
· 1 πιπεριά Φλωρίνης
· 1/2 π. κρ. ούζο
· 3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
· αλάτι, αρωματικό πιπέρι
· 1 π. κρ. ελαιόλαδο
· μερικά φυλλαράκια βασιλικό

 Υλικά:

· 1 κοτόπουλο σε κομμάτια
· 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
· 3 σκ. σκόρδο
· 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)
· 1 φλ. τα. ελιές
· 1 π. κρ. λάδι
· αλάτι, πιπέρι
· κάπαρη
· 3 ντομάτες μεγάλες ώριμες
· λίγη γραβιέρα (ή όποιο τυρί θέλουμε)

 Προσοχή την επόμενη φορά που θα σκεφθείτε να ξαναζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων τα παρακάτω!

Ρύζι
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, το πού θα αποθηκεύσετε το μαγειρεμένο ρύζι είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν μείνει για πολλή ώρα σε ζέστη και υγρασία, μπορεί να γεμίσει βακτήρια. Τα βακτήρια αυτά μπορεί να σας προκαλέσουν στομαχόπονο ή διάρροια και μπορεί να πολλαπλασιαστούν αν το ξαναζεστάνετε.
Πατάτες
Οι πατάτες πρέπει να αποθηκευτούν σωστά, για να μην αναπτυχθούν βακτήρια. Αν τις αφήσετε, δε, και σε αλουμινόχαρτο το οποίο δεν παίρνει αέρα, είναι σίγουρη η ανάπτυξη βακτηρίων.
Μανιτάρια
Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διατροφής, τα μανιτάρια έχουν πρωτεΐνες οι

 Υλικά:
· 1 1/2 κ. κατσικάκι ή αρνάκι
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 3 σκόρδα
· 2 κρεμμύδια φρέσκα
· 4 ντομάτες
· 4 κ.σ. λάδι
· αλάτι, πιπέρι
· λιγη πάπρικα
· 1 1/2 π. κρ. ρύζι
· 1 κ.σ, βούτυρο

 Υλικά:

· 5 καρότα
· 5 πατάτες
· 1 ματσάκι σέλινο
· 4 κολοκυθάκια
· 2 πιπεριές Φλωρίνης
· μερικές φουντίτσες κουνουπίδι
· αλάτι, πιπέρι
· 2 κ. γλ. τυρί κρέμα
· 2 κ.σ. χοντροκομμένα καρύδια
· 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο

 Υλικά:

· 1 φιλέτο μπακαλιάρο μεγάλο
· 2 βακαλάοι φρέσκοι για βραστούς
· 2 κιλά πατάτες
· 5 σκελίδες σκόρδα
· 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
· 4 λεμόνια (χυμός)
· Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
· Αλεύρι για το τηγάνισμα

 Υλικά:
· 1 κ. χοιρινό πολύ μαλακό
· 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
· 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
· 2 αυγά
· 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
· αλάτι, πιπέρι ( και αρωματικό)
· λίγη πάπρικα
· 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
· 1 κ. γλ. ξύδι
· 4 ντομάτες ώριμες μεγάλες τριμμένες
· 1 ποτηράκι λάδι

 Υλικά:
Για τα μπισκότα:

· 1 πακέτο μαργαρίνη
· χυμό από 2 1/2 πορτοκάλια
· 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
· 1 αυγό
· 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
· 1 κ.γλ. σόδα
· αλεύρι όσο πάρει

Για την επικάλυψη:

· 30 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
· 400 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Για τα μπισκότα:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό. Ρίχνουμε σιγά -σιγά αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, έως ότου η ζύμη μας δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε μπισκοτάκια σε όποιο σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Περισσότερα Άρθρα...

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα