Ταραμοκεφτέδες, Ψητές πατάτες με μουστάρδα και άνηθο και Σαλάτα λαχανικών

Ταραμοκεφτέδες

Υλικά:
· 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
· 2 πατάτες βρασμένες
· 150 γρ. ταραμάς
· 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει
· μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
· λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε μπολ, τρίβουμε το κρεμμύδι. προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες λιωμένες, τον ταραμά, το αλεύρι και τον μαϊντανό.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μας και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Γυρίζουμε και από τις δυο πλευρές και οι ταραμοκεφτέδες είναι έτοιμοι, όταν πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Πριν τους σερβίρουμε, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ψητές πατάτες με μουστάρδα και άνηθο

Υλικά:
· 1 κ. πατάτες
· 3 κ.σ. μουστάρδα
· 1 ματσάκι άνηθος
· 2 κ.σ. λευκό κρασί
· 2 σκ. σκόρδο
· 1 φλυτζανάκι λάδι
· αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα πυρέξ, τοποθετούμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ραντίζουμε με το κρασάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κλείνουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Σαλάτα λαχανικών

Υλικά:
· 4 κολοκυθάκια
· 4 καρότα
· 200 γρ. φασολάκια χλωρά στρογγυλά
· 2 πιπεριές Φλωρίνης
· 1 πιπεριά κίτρινη
· 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
· αλάτι, πιπέρι
· μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα

 Αρνάκι με χυλοπίτες (Γιουβέτσι της κατσαρόλας), πουγκάκια με ανθότυρο και φρέσκια σαλάτα

Υλικά 

Για το Γιουβέτσι

· 1 1/2 κ. αρνί κομμένο σε μερίδες
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 3 σκ. σκόρδο
· 1/2 ποτηράκι λάδι
· αλάτι, πιπέρι
· 4 ντομάτες μεγάλες ώριμες
· 1 κ.σ. ντοματοπελτές
· 2 κ.σ. βούτυρο
· 1/2 κουτ. γλ. κανέλλα
· 1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
· 1/2 κ. χυλοπίτες
· λίγο τυράκι τριμμένο

Εκτέλεση
Για το γιουβέτσι

Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα, αφήνετε αν ζεσταθεί και βάζετε με σειρά το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές, για να ροδίσει.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. ( Τα κρεμμύδια τα ψιλοκόβουμε για να δέσει ωραία η σάλτσα).
Σκεπάζετε το κρέας με νεράκι, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να βράσει.
Όταν απορροφήσει το μισό νερό, προσθέτετε τις ντομάτες λιωμένες, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Κουνάτε προσεχτικά την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για μισή ώρα. (Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νεράκι ακόμα).
Όταν δέσει η σάλτσα, ρίχνετε την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο (μια πρέζα, έτσι για τη μυρωδιά). Σβήνετε τη φωτιά.
Σε μια πιατέλα, βγάζετε προσεχτικά το κρέας. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και μια πετσετούλα κουζίνας, για να διατηρηθεί ζεστό.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα 4 ποτήρια νερό, αφήνετε να πάρει βράση και προσθέτετε τις χυλοπίτες. Συνεχίζετε το μαγείρεμα. Πρέπει να απορροφηθεί όλο το νερό.
Σε ένα τηγανάκι, ζεσταίνετε το βούτυρο, μέχρι να κάψει και περιχύνετε το φαγητό. Κουνάτε την κατσαρόλα και σερβίρετε ζεστό με τυράκι τριμμένο.

 Έφτασε ο Δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού. Η λαμπρή γιορτή της Παναγιάς μας που θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι της αγάπης, που με μεγάλη φροντίδα και επιμέλεια θα ετοιμάσουμε εμείς.
Θα υποδεχθούμε με ζεστή φιλοξενία τους αγαπημένους μας που θα έρθουν από την Αθήνα και από αλλού. Πρέπει να τους κάνουμε να νιώσουν τη γλυκιά θαλπωρή της οικογένειας, πρέπει να τους κάνουμε να χαρούν, να ξεχαστούν από τις έγνοιες της καθημερινότητας.
Το γιορτινό μας τραπέζι δεν χρειάζεται τα πορσελάνινα σερβίτσια και τα κρύσταλλά μας.
Εάν έχετε κήπο, ετοιμάστε το τραπέζι σας κάτω από τη δροσερή σκιά ενός δένδρου.
Εάν έχετε βεράντα, ποτίστε τις γλάστρες με τα λουλούδια σας το πρωί, βάλτε τη γλάστρα με τον βασιλικό σε περίοπτη θέση και στρώστε ολόλευκο τραπεζομάντιλο στο τραπέζι σας.

 Υλικά

Για το μοσχαράκι

· 4 λεπτά κομμάτια μοσχάρι μαλακό
· 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
· 2 σκ. σκόρδο
· 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
· αλάτι, πιπέρι
· 2 λεμόνια στυμμένα
· 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος

Για τον πουρέ

· 1 κουτί πουρέ πατάτας
· λίγα κομματάκια αλλαντικών (ό, τι προτιμάμε)
· λίγα κομματάκια τυρί (ό,τι προτιμάμε)
· 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Για το μοσχαράκι:

Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και ροδοκοκκινίζουμε το κρέας.
Όταν ροδοκοκκινίσει το κρέας, ρίχνουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε νεράκι μέχρι να σκεπάζει το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου. Στο ενδιάμεσο, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Όταν το φαγητό βράσει, το αφήνουμε με λίγη σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια.
Αφού πάρει δυο - τρεις βράσεις προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει σε χαμηλή φωτιά, για να μην "πιάσει" η κρέμα. Όταν δέσει η κρέμα το σερβίρουμε ζεστό.

 Υλικά:
· 1 πακέτο ταλιατέλες
· 1/2 κ. γαρίδες
· 2 σκ. σκόρδο
· 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
· 1 πιπεριά Φλωρίνης
· 1/2 π. κρ. ούζο
· 3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
· αλάτι, αρωματικό πιπέρι
· 1 π. κρ. ελαιόλαδο
· μερικά φυλλαράκια βασιλικό

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού, NOSTOS EXPO 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Ναύπακτο την περίοδο 14 έως 18 Οκτωβρίου 2016 και στην οποία συμμετείχε, με δικό της Περίπτερο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου, του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Παναγιώτη Λουκόπουλου, του οποίου ο Δήμος είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης της έκθεσης, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνας Σταρακά, η οποία είχε την ευθύνη για το περίπτερο της Περιφέρειας, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργου Τζιαλλά, καθώς επίσης και εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του ΕΟΤ και τοπικών φορέων.
Στην έκθεση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Π.Δ.Ε. κ Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος κ. Φώτιος Τσόλκας, η Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. κα. Φωτεινή Αραμπατζή και εκπρόσωποι

 Προσοχή την επόμενη φορά που θα σκεφθείτε να ξαναζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων τα παρακάτω!

Ρύζι
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, το πού θα αποθηκεύσετε το μαγειρεμένο ρύζι είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν μείνει για πολλή ώρα σε ζέστη και υγρασία, μπορεί να γεμίσει βακτήρια. Τα βακτήρια αυτά μπορεί να σας προκαλέσουν στομαχόπονο ή διάρροια και μπορεί να πολλαπλασιαστούν αν το ξαναζεστάνετε.
Πατάτες
Οι πατάτες πρέπει να αποθηκευτούν σωστά, για να μην αναπτυχθούν βακτήρια. Αν τις αφήσετε, δε, και σε αλουμινόχαρτο το οποίο δεν παίρνει αέρα, είναι σίγουρη η ανάπτυξη βακτηρίων.
Μανιτάρια
Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διατροφής, τα μανιτάρια έχουν πρωτεΐνες οι

 Από το διαιτολόγο Νίκο Τσούλκα

Αν ξεκινάτε διατροφή ή αν απλώς προσέχετε, επανεξετάστε τα παρακάτω τρόφιμα, γιατί όπως αναφέρει ο διαιτολόγος Νίκος Τσούλκας, ίσως να κάνετε λάθος για αυτά...
Σάντουιτς με γύρο
Το σάντουιτς με γύρο είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο τρόφιμο στην Ελλάδα. Παρά το ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, είναι ένα διατροφικό διαμάντι.
Συγκεκριμένα βοηθάει στην αποκατάσταση μετά την προπόνηση, καθώς παρέχει στον οργανισμό αρκετή ποσότητα ηλεκτρολυτών, κάλιο (άλλη πηγή καλίου είναι τα φρούτα) και νάτριο, ενώ οι πρωτείνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας. Ταυτόχρονα περιέχει βιταμίνες Β2 και Β6 που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Ακόμη είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σίδηρο υψηλής βιοδιαθεσιμότητας, οπότε ενδείκνυται σε περιπτώσεις αναιμίας. Ακόμη ο γύρος περιέχει σελήνιο με αντιοξειδωτική δράση για τον οργανισμό. Τέλος, απίστευτο κι όμως αληθινό, βοηθάει κάποιον που θέλει να αδυνατίσει, καθώς τον κρατάει χορτάτο για αρκετές ώρες παρέχοντάς του μεγάλη

 Το να χάσετε μόλις το 5-10% του σωματικού σας βάρους μπορεί να βελτιώσει τη γενική σας υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.

Αλλά, σύμφωνα με τον δρ Adam Tsai από τον οργανισμό υγείας Kaiser Permanente στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καμιά φορά το να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά μπορεί να έχει μερικές λιγότερο προφανείς επιπτώσεις, και όχι πάντα προς το καλύτερο.
Το δέρμα σας μπορεί να "σακουλιάσει": Ένα πράγμα που πολλοί άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν μετά από μια δραματική απώλεια βάρους είναι η χαλάρωση και το "κρέμασμα" του δέρματος. Είναι κάτι που φεύγει πολύ δύσκολα και ίσως δεν φύγει ποτέ και μπορεί να σας αφήσει απογοητευμένους με το "νέο" σας σώμα.
Θα έχετε περισσότερη ενέργεια: Μια μεγάλη αύξηση της ενέργειάς τους είναι συχνά το πρώτο πράγμα που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ως αλλαγή επάνω τους, όταν αρχίσουν να χάνουν βάρος. Η απώλεια βάρους βελτιώνει επίσης την αποτελεσματικότητα του οξυγόνου στο αίμα. Έτσι δεν θα δείτε τον εαυτό σας να του "κόβεται η αναπνοή" τόσο εύκολα, όταν ανεβαίνετε σκάλες ή όταν τρέχετε για μερικά μόλις μέτρα.
Αν είχατε κατάθλιψη, η απώλεια κιλών μπορεί να μην σας βοηθήσει τελικά: Η κατάθλιψη και η παχυσαρκία (ή τα περιττά κιλά) πάνε χέρι-χέρι και το ένα

 Υλικά:

· 1 φιλέτο μπακαλιάρο μεγάλο
· 2 βακαλάοι φρέσκοι για βραστούς
· 2 κιλά πατάτες
· 5 σκελίδες σκόρδα
· 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
· 4 λεμόνια (χυμός)
· Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
· Αλεύρι για το τηγάνισμα

Περισσότερα Άρθρα...

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

makis2017

nissan_tsioris_qashqai.png

output K8axPI

patsios

enkipo

kalomoiris

AIGLI
 

treorsisketo

athanasopoulos2017

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα